Обпеклися на пивоварах

Обпеклися на пивоварах

Чільний графік матчів чемпіонату України та Ліги чемпіонів вимушає київське “Динамо” проводити по два матчі на тиждень. Не встигши відійти, в першу чергу – психологічно, від чудової перемоги в середу над англійським “Ньюкаслом”, підопічні Олексія Михайличенко в суботу в 10-му турі екзаменували столичну “Оболонь”.

Багато хто очікував, що динамівські тренери напередодні матчу з “Ювентусом” нададуть відпочинок провідним гравцям. Так воно й вийшло. Не було навіть у запасі Черната та Саблича, а найкращий бомбардир команди Максим Шацьких з’явився на полі лише наприкінці матчу.

З перших хвилин столичного “дербі” динамівці облаштувалися на половині поля суперника, усіма діями показуючи, що не проти вирішити долю матчу вже в першому таймі. Але не на тих натрапили! Захопившись у нападі, біло-блакитні пропустили контрвипад оболонців, після якого номінальні господарі поля повели в рахунку. На 9-й хвилині Продан потужним пострілом з 22-х метрів зняв павутиння з воріт Реви. У пропущеному м’ячі Віталія звинувачувати важко – дуже сильно та точно вдарив форвард.

Гол з подвоєною енергією надихнув динамівців на атакуючі дії. За відсутності Черната роль плеймейкера по черзі брали на себе Діого Ринкон та Йєрко Леко. Хорват, на думку багатьох, цього вечора був одним з найкращих на полі. Саме завдяки його нестандартним діям на 12-й хвилині рахунок зрівнявся. Потужний удар з кута штрафної прийняв на себе оборонець, а повторне добивання Йєрко був безсилий парирувати й голкіпер Циткін.

На 26-й хвилині новобранець “Динамо” міг забити й удруге, але м’яч після сильного удару з-за меж штрафної відскочивши від штанги пішов на кутовий. До честі оболонців, не збиравшихся засиджуватися в обороні, форварди команди періодично порушували спокій Реви. На 38-й хвилині, після помилки у власній штрафній все того ж Леко, з п’яти метрів розстрілював Реву Терещенко, однак голкіпер був на висоті.

Другу половину зустрічі динамівці повністю провели на половині поля суперників. У перерві інертного Ідахора замінив Гусин, а згодом замість Ринкова вийшов Шацьких. На 52-й хвилині бразилець мав забивати, але після його небезпечного удару головою з-під поперечини м’яч витяг Циткін. Далі атаки пішли одна за одною. Було помітно, що цього вечора досвідчений голкіпер господарів упіймав кураж, відбиваючи всі м’ячі, що летять у його бік.

Реальну можливість повести в рахунку біло-блакитні втратили на 75-й хвилині. Упродовж 30 секунд м’яч не залишав меж штрафної Циткіна, а динамівці за цей час встигли нанести цілих п’ять небезпечних ударів. Останній з них намертво узяв голкіпер. Після цього моменту динамівці, судячи зі всього, більше перейшли на масований навал, ніж обдумані комбінаційні атаки. Але й за такого ходу гри могли відзначитись Шацьких, Мелащенко, Ринкон, Леко.

Головні конкуренти “Динамо” в турнірній таблиці у своїх матчах святкували перемоги. Після 10-го туру підопічні Олексія Михайличенко розташувалися на четвертій сходинці, відстаючи від донецького “Шахтаря” на три очки та маючи гру в запасі (з львівськими “Карпатами”). Лідерство, як і раніше, утримує “Дніпро”, на п’яти якому наступає ще одна столична команда – “Арсенал”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер