Крок до чемпіонства

Крок до чемпіонства


Нічия у Донецьку ще більше наблизила динамівців до чергового титулу. Щоб стати чемпіоном України вдванадцяте «біло-синім» достатньо набрати одне очко в домашніх зустрічах.

Гра на виїзді проти «Шахтаря» була для киян швидше справою честі, ніж важливим матчем із точки зору турнірної стратегії. Суперник уже давно оголосив, що капітулює у чемпіонській гонці, та і різниця в очках між командами це підтверджувала.

Зустріч удалась. Незважаючи на сильну спеку та насичений графік, команди показали гідний футбол. Динамівці наситили центр поля та зіграли із одним нападаючим, а гірняки, цілком природно, обрали тактику із двома форвардами.

Уже перша по-справжньому небезпечна атака господарів привела до точного удару Левандовськи. Жадсон навісив справа, поляк вистрибнув вище свого опікуна та головою відправив м'яч у сітку. Але динамівці досить швидко відігрались. Після класного паса Нінковича Клебер вийшов фактично один на один із голкіпером та низовим ударом із лінії штрафного переграв Шуста.

Дещо пізніше міг відзначитись Діого, але м'яч із порожніх воріт вибив Рац. А наприкінці тайму голкіпер парирував небезпечний удар Клебера. Гірняки відповіли гострим прострілом Брандао на Маріку, але динамівців виручив Михалик.

На початку другої половини спірний момент відбувся у штрафному «Динамо». Після навісу із кутового Левандовськи штовхнув у спину Михалика. Тарас, вистрибнувши за м'ячем, втратив координацію та зачепив м'яч рукою. Суддя не свиснув, а дозволив господарям продовжити атаку. Її завершив небезпечним ударом Елано і лише після того, як Шовковський зафіксував м'яч, одеський рефері вказав на «точку». Брандао не промахнувся.

Та перевага гірняків довго не тривала. На 56-ій хвилині Корреа навісив із кутового, голкіпер господарів затримався із виходом і був покараний точним ударом Діого з гострого кута. Клебер повинен був забити третій гол, але після красивого фінта не точно пробив із вигідної позиції.

Потім команди обмінялись небезпечними ударами Несмачного та Гая (відмінно зіграли кіпери) і в результаті уклали мир. Нічия, яку на руку більше киянам.




www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер