Огляд вікенду орендованих динамівців (+ ВІДЕО)

Огляд вікенду орендованих динамівців (+ ВІДЕО)

Найбільше орендованих динамівців цього сезону виступає за «Говерлу». У суботу ужгородці в першому матчі 1/8 фіналу Кубка України приймали харківський «Металіст».

У цій грі взяли участь п’ятеро динамівців – Максим Коваль, Сергій Мякушко, Віталійс Ягодінскіс, Сергій Люлька та Віталій Каверін (на верхньому фото праворуч). Усі вони вийшли зі старту. Більше того, саме динамівці стали авторами обох забитих м’ячів у ворота харків’ян.

На 11-й хвилині Каверін відкрив рахунок у матчі, а на 67-й Мякушко знову вивів «Говерлу» вперед, забивши гол за рахунку 1:1. Та все ж у підсумку гра завершилася внічию 2:2 (за «Металіст» дублем відзначився Хав’єр) за жахливого, однобокого, за словами віце-президента «Говерли» Олександра Шуфрича, а також головного тренера команди В’ячеслава Грозного, суддівства.

До речі, суперечливим рішенням, на думку наставника ужгородців, було вилучення динамівця Люльки (на фото), який отримав дві жовті картки на 72-й та 79-й хвилинах зустрічі.

Голкіпер Олексій Шевченко, орендований донецькому «Олімпіку», всю гру своєї команди провів на лаві запасних. Донеччани на полі НТК ім. Баннікова приймали запорізький «Металург» у першому матчі 1/8 фіналу Кубка України та здобули перемогу з рахунком 2:0. До речі, ця гра зібрала лише 700 глядачів, що легко пояснити – у той самий час на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського відбувався матч пам’яті Андрія Баля, Валентина Белькевича та Андрія Гусіна.

Тепер звернемо увагу на гравців «Динамо», орендованих закордонним клубам.

Ніко Кранчар разом із лондонським «Куїнз Парк Рейнджерс» у шостому турі англійської Прем’єр-ліги гостював у Саутгемптоні, зустрівшись із однойменною командою. Гра, що зібрала на стадіоні «Сент-Меріс» 30 тисяч глядачів, завершилася перемогою «Саутгемптона» з рахунком 2:1.

Динамівський півзахисник КПР провів у грі повний матч, який став для нього третім (усі повні, 1 гол) у Прем’єр-лізі цього сезону.

Після шістьох турів КПР перебуває в зоні пониження у класі, посідаючи 18-те місце. У наступному турі 5 жовтня на «рейнджерів» чекає лондонське дербі проти «Вест Хем Юнайтед».

Ще один динамівський хорват, Огнєн Вукоєвич, який виступає в себе на батьківщині за загребське «Динамо», черговий матч динамівців провів у запасі. У 10-му турі чемпіонату Хорватії «Динамо» зіграло внічию (0:0) у гостях із командою «Славен-Бєлупо» із міста Копривниця.

Загалом на рахунку Оггі п’ять матчів (дві появи у старті) у цьому сезоні. Його команда після десяти турів лідирує в першості. Свій наступний матч динамівці проведуть найближчого четверга в Лізі Європі, коли зіграють у Глазго із «Селтиком». А в неділю у загребському дербі «Динамо» побореться з «Локомотивом».

Далі вирушаємо за океан, де у ці вихідні також грали орендовані динамівці.

Бразильський клуб «Греміо», за який виступає Дуду, минулого тижня провів два матчі. Динамівець узяв участь в обох.

Серед тижня «Греміо» зіграв унічию (0:0) на виїзді з «Флуміненсе». Дуду вийшов у стартовому складі та був замінений наприкінці зустрічі, на передостанній хвилині, на Лукаша Коельо.

На вихідних «триколірні» також грали в гостях, цього разу проти «Ботафого». Матч завершився перемогою «Греміо» з рахунком 2:0. Дуду знову опинився у старті, відзначився попередженням у компенсований до першого тайму час, а на 82-й хвилині поступився своїм місцем на полі Матеусу Бітеко.

У поточному сезоні бразильської Серії А динамівець зіграв 23 матчі (21 у стартовому складі), забив 1 гол та відзначився п’ятьма попередженнями.

«Греміо» після 25-ти турів посідає п’яте місце в бразильській Серії А. Свій наступний матч «триколірні» проведуть 4 жовтня, коли прийматимуть «Сан-Паулу».

У сусідній Аргентині за команду «Тигре» виступає орендований у київського «Динамо» Факундо Бертольйо.

Цього вікенду «тигри» приймали команду «Дефенса і Хустісія» й перемогли з рахунком 2:1. Бертольйо увійшов у гру відразу після перерви, замінивши Легвізамона. На третій компенсованій хвилині динамівець віддав гольову передачу на Санчеса, який приніс «Тигре» вольову перемогу.

А в середу «тигри» зазнали поразки в гостях від команди «Росаріо Централь» (0:1). У цій грі Факундо вийшов на поле на 60-й хвилині, замінивши Вілчеза.

Загалом у цьому сезоні орендований динамівець провів у аргентинській Примері п’ять матчів (в усіх п’яти виходив на заміну) та забив один гол. Його команда, зігравши вісім ігор, посідає 11-те місце. 5 жовтня на «Тигре» очікує виїзний матч із «Сан-Лоренсо».

Далі рухаємось на північ, де ще за одних «тигрів», проте вже за мексиканських, виступає динамівський нападник Марко Рубен.

Цими вихідними його команда, «Тигрес УАНЛ», перемогла на виїзді «Пачуку» (3:2), проте Рубен у грі участі не брав, залишившись у запасі. У цьому сезоні чемпіонату Мексики на рахунку Марко вісім появ на полі (шість із яких – у стартовому складі) та жодного забитого м’яча. «Тигрес УАНЛ» після десяти турів посідає п’яту сходинку турнірної таблиці.

Зате посеред минулого тижня Рубен узяв участь у кубковому матчі, в якому «тигри» мінімально здолали «Керетаро» (1:0). Аргентинець з’явився на полі на 78-й хвилині, вже за рахунку 1:0, замінивши Геррона. У Кубку Мексики на рахунку Марко два матчі (один у старті) та один гол.

Наступного тижня «тигри» також проведуть два матчі, обидва в чемпіонаті: 1 жовтня приймуть команду «Сантос Лагуна», а 5 жовтня зіграють у гостях із «Веракруз».

Представник «Динамо» у MLS Андрес Ескобар узяв участь у черговій грі свого клубу, «Далласа», проти «Сіетл Саундерс». Команда Ескобара перемогла на своїй домашній арені, «Тойтота Стедіум», із рахунком 3:1. Дублем за «Даллас» відзначився Давид Тешейра, ще один гол забив Блас Перес.

Колумбійський нападник «Динамо» вийшов на гру у стартовому складі й був замінений наприкінці зустрічі, на 89-й хвилині. У поточному сезоні MLS Ескобар провів 19 ігор (14 у стартовому складі) та забив два голи.

«Даллас» після 30-ти турів посідає четверту сходинку Західної конференції, яка дає право на вихід до плей-оф. У своєму наступному матчі 5 жовтня команда з Техасу зіграє на виїзді з канадським «Ванкувер Вайткепс».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото www.metalist.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер