Огнєн Вукоєвич: «Містер хоче, щоб усі футболісти були в ігровому тонусі»

Огнєн Вукоєвич: «Містер хоче, щоб усі футболісти були в ігровому тонусі»

Асистент головного тренера «Динамо» Огнєн Вукоєвич прокоментував перемогу над казахстанським «Кайратом» (4:0) у другому спарингу на заключному тренувальному зборі в Туреччині.

- Огнєн, із перемогою! Матч закінчився, але тренування, як бачимо, тільки починається?

– Так, у нас така програма. Гравці, які провели на полі 30 хвилин, після матчу додатково займаються 45 хвилин, щоб у кожного виконавця було рівномірне фізичне навантаження. До чемпіонату залишилося 10 днів, тому хочеться, щоби кожен футболіст був в ігровому тонусі. Тренувальна програма у нас важка, але ближче до відновлення чемпіонату робитимемо акцент на тактичні вправи та автоматизм гри, які вимагає Луческу.

Сьогодні у грі було видно, що завдання виконувалися. Вранці у нас була теорія, присвячена помилкам на зборах, щоб вони не повторювалися, а наші найкращі якості – посилювалися. Сьогодні було багато моментів і голів. Тож ми залишилися задоволені грою.

- Чиїм рішенням було зачекати з заміною Циганкова, який готувався пробити штрафний – і в підсумку його реалізував?

- Містер питав у Циганкова, чи виконуватиме він штрафний. Вітя пробив і забив дуже гарний гол. Після цього його замінили. Як я вже сказав, попереду у нас ще 10 днів підготовки, і ми будемо ще більше уваги приділяти стандартам. У нас багато гравців, які можуть їх виконувати, і ми можемо використати ці сильні сторони у чемпіонаті.

- За 10 днів команда проведе 5 спарингів. Як хлопці впораються з таким фізичним навантаженням?

- Містер хоче, щоб усі гравці були в тонусі. Щоб у разі травм чи хвороб у команді кожен був готовий у будь-який момент вийти на поле. Сьогодні Попов повернувся на поле після травм, вийшов на п'ять хвилин. Зіграли молоді футболісти, зокрема з команди U19, яка виступає в Юнацькій лізі УЄФА. Їхня готовність теж важлива для нас, є моменти, які потрібно покращувати. Тож Луческу вимагає багато матчів. Тренування – це одне, а гра – зовсім інше.

- Яцик, як і ви свого часу, опорний півзахисник. Даєте йому якісь особисті поради?

- Даємо, йому та Бражку. Кажу їм про вимоги Луческу, щоб вони стежили за рухами Сидорчука – як треба рухатись, працювати з м'ячем, приймати рішення. Щоб вони завжди шукали позицію та відбирали м'ячі. У Яцика та Бражка великі перспективи в «Динамо». Думаю, вони можуть багато років грати на цій позиції у київському «Динамо».

- Чи буде складно «Динамо» U19 у матчі зі «Спортингом» в 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА?

– На цій стадії вже немає слабких команд. Ми вже грали з португальською командою – «Бенфікою». «Спортинг» - теж сильна команда. Вболіваємо за хлопців і сподіваємось на їхню перемогу. Думаю, що футболісти, які перебувають у першій команді, отримають тут досвід і використають його у матчах ЮЛЧ.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер