Огнєн Вукоєвич: «Хочу, щоб на Євро Хорватія грала в Києві»

Огнєн Вукоєвич: «Хочу, щоб на Євро Хорватія грала в Києві»

Збірна Хорватії заслужила на право зіграти у фінальній частині Євро-2012. Важливу роль у досягненні такого серйозного результату зіграв півзахисник Огнєн Вукоєвич. Спортивний портал Goal.com визнав Огнєна найкращим гравцем матчу Хорватія – Туреччина (0:0). У середу дзвінок кореспондента динамівського Інформвідділу застав Вукоєвича в Хорватії, де він проводив наданий тренерами вихідний.

- Дякую за привітання. У Хорватії всі дуже раді й щасливі, що ми потрапили до фінальної частини Євро-2012. Для мене це справжнє свято. Я граю в «Динамо» чотири роки й хочу залишитися тут ще надовго. Маю намір до завершення відпрацювати розрахований до 2015-го року контракт. Тому можу сказати, що Україна – мій другий будинок. Дуже хотілося, щоб ваші вболівальники побачили збірну Хорватії на Євро. Сподіваюся, після України місцеві фани будуть вболівати саме за нашу збірну. Буду щасливий, якщо жереб розпорядиться таким чином, що моя збірна буде грати в Україну, а ще краще – в Києві.

- Нічия в матчі з турками вас повністю влаштувала?

- Звичайно, адже в нас була хороша перевага після матчу в Стамбулі. Вчора ми грали дуже обережно й розумно. Багато уваги приділяли обороні, діючи переважно на контратаках. Створили три-чотири хороших моменти, але, на жаль, не забили.

- Усім відомо, наскільки складно грати в Туреччині. Як вам вдалося забити супернику три м’ячі?

- Та гра нагадала мені матч «Бешикташ» – «Динамо», коли ми перемогли 4:1. Ми так само швидко забили перший та другий м’ячі, провели хороші контратаки й виграли. Гадаю, в повторній зустрічі ми виглядали краще й цілком могли забити не один м'яч.

- Вас уже встигли привітати партнери по «Динамо»?

- Звичайно, дзвонили футболісти, зокрема, Артем Мілевський, адміністратори, масажисти.

- Чи стежили за останніми іграми збірної України?

- Я бачив рахунок, і хотів би привітати динамівців, які виступали у складі збірної. Вони блискуче грали на «Олімпійському» проти Німеччини. Хочу, щоб «Динамо» свої матчі також проводило на цій арені.

- Чи встигнете набратися сил до найближчого матчу в чемпіонаті?

- Юрій Павлович (Сьомін, – прим.ред.) надав збірникам один день, а потім будемо готуватися до недільної гри проти «Олександрії». В нас залишилися чотири дуже важливих тури в осінній частині сезону, а також ігри зі «Сток Сіті» та «Маккабі». Потрібно зберігати концентрацію до кінця.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер