Огнєн Вукоєвич: «Необхідно прагнути показувати свою гру та нікого не боятися»

Огнєн Вукоєвич: «Необхідно прагнути показувати свою гру та нікого не боятися»

- Як на мене, дуже хороший жереб для нас. Два гранди, одні з найкращих команд Європи – «Ювентус» та «Барселона», плюс найкращі гравці сучасності – Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі. Це буде великим досвідом як для нашого клубу загалом, так і для молодих футболістів, які через такі матчі обов'язково отримають величезний поштовх у своєму розвитку. Звичайно, буде важко, але не треба опускати руки, а виходити та грати. Ще один суперник – «Ференцварош» під керівництвом Сергія Реброва, з яким теж буде цікаво зустрітися.

Нам необхідно прагнути показувати свою гру в кожній грі, не треба нікого боятися. Важливо буде дочекатися календаря ігор і, вже виходячи з цього, будувати свою підготовку.

- Перед жеребкуванням які були побажання – отримати в суперники грандів європейського футболу або, навпаки, слабші команди?

- А в Лізі чемпіонів зібрані найсильніші команди Європи. Немає слабких команд, особливо в перших двох кошиках. Тому було все одно, кого отримати в суперники. Але я задоволений жеребом, і нарешті-то «Динамо» (Київ) повернулося до Ліги чемпіонів, до когорти найсильніших команд. Я згадую часи, коли «Динамо» щороку брало участь у цьому турнірі, і необхідно прагнути, щоб так було й надалі.

- Вам довелося пограти проти «Барселони» на «Ноу Камп». Як велич легендарного стадіону може вплинути на молодих футболістів «Динамо»?

- Так, я згадую той матч. Ми поступилися господарям – 0:2, але при цьому грали доволі непогано. «Барселона» тоді була найсильнішою командою Європи, у якій грали Мессі, Ібрагімович, Хаві, Іньєста тощо – божевільна команда. У Києві, пам'ятаю, була холодна погода, й каталонці перемогли завдяки реалізованому Мессі штрафному удару на 86-й хвилині.

Але найголовніше, що ми отримали хороший досвід. Так само буде і з нашими нинішніми молодими футболістами. Зараз у них буде величезне бажання, як на тренуваннях, так і в іграх, щоб проявити себе найкращим чином та представляти «Динамо» (Київ) на міжнародній арені.

- Які якості мають проявити футболісти «Динамо», щоб на рівних боротися з найкращими командами Європи та боротися за вихід до 1/8 фіналу?

- Як я вже сказав, насамперед треба дочекатися календаря. Містер детально розбере кожного суперника й добре підготує хлопців до кожного поєдинку – з його величезним досвідом усе можливе. Але ми маємо рухатися поступово, крок за кроком. Тим паче, не варто кидатися якимись гучними заявами, а виходити на кожне тренування, на кожен матч, та віддаватися на полі по максимуму.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер