Огнєн ВУКОЄВИЧ: «Новий сезон буде динамівським»

Огнєн ВУКОЄВИЧ: «Новий сезон буде динамівським»

- Огнєн, приємно бачити знайомі обличчя на зборі. Ти нещодавно очолив збірну Хорватії U20. Розкажи, як перейшов на тренерську стезю?

- Після чемпіонату світу федерація футболу Хорватії захотіла розвивати молодих тренерів. Вони бачили мою роботу в збірній як скаута, помітили мій потенціал і запитали про моє бажання очолити молодіжну збірну Хорватії. Мені потрібно ще багато чому вчитися. Скоро отримаю тренерську ліцензію УЄФА категорії «PRO». Спостерігаємо за тренуваннями європейських команд. Збірна U20 - важливий етап у кар'єрі молодих гравців. У нас дуже маленька країна, отже, і невелика кількість футболістів. Наше завдання - готувати молодь для основної збірної. Вдячний президенту «Динамо» Ігорю Михайловичу Суркісу за підтримку в питанні роботи в збірній.

- Якраз збірна України U20 виграла чемпіонат світу цього року. У цій команді багато динамівців, троє з них - на зборах з основною командою. Це тебе надихає? Які висновки можна зробити з цього тріумфу щодо молодих гравців «Динамо»?

- Звичайно, хочу привітати збірну України U20 із тріумфом на чемпіонаті світу. Результат - це найголовніше. Важливо, щоб ці хлопці стали гравцями основної збірної і своїх клубів.

- Ти також працюєш скаутом у київському «Динамо» - переглядаєш футболістів із балканських країн. Розкажи про успіхи в цьому напрямку.

- Є багато матчів, гравців і роботи загалом. У «Динамо» балканські футболісти показують свій рівень. Були, є і, сподіваюся, ще будуть із Балкан хороші гравці для київського клубу.

- Чи є в Хорватії молоді футболісти, які могли б підсилити «Динамо»?

- Такі завжди знайдуться. У «Динамо» хороший потенціал, дуже талановиті молоді футболісти. Кияни йдуть правильним шляхом. Сподіваюся, що молодь, яка грає рік-два за першу команду, покаже високий рівень у новому сезоні, поверне чемпіонство і Лігу чемпіонів до Києва.

- Чим займаєшся в Австрії на зборах?

- Я спостерігаю за ігровим і тренувальним процесами. Мені потрібно багато чому вчитися. Збори завжди цікаві, це для мене великий досвід.

- З досвіду, що важливо пам'ятати на зборах, особливо літніх? Що можеш порадити гравцям, щоб успішно пройти цей період?

- Я пам'ятаю велику кількість зборів в Австрії. Найголовніше - підготуватися до сезону без травм, набрати хорошу форму. Дуже важливі перші ігри в сезоні і відборі в Лізі чемпіонів. Серпень - ключовий місяць і в чемпіонаті України, коли ігри два рази на тиждень. Головний тренер і керівництво клубу про це знають. Я впевнений, що все буде добре.

- Чи є у вас із Даріо Срною заочне змагання? Він зараз займає керівну посаду в «Шахтарі», а ти працюєш у «Динамо».

- Звичайно, завжди була жорстка боротьба з «Шахтарем» і Даріо Срною. Я йому бажаю успіхів у донецькій команді, але тільки не в іграх із «Динамо».

- Що можеш побажати вболівальникам «Динамо» в новому сезоні?

- Хотілося б, щоб уболівальників було більше на стадіоні з перших ігор. У «Динамо» прекрасна молодь і потрібна хороша підтримка. Я впевнений, що новий сезон буде динамівським.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер