Огнєн ВУКОЄВИЧ: «Потрібно показати рівень футболу, який від нас чекають»

Огнєн ВУКОЄВИЧ: «Потрібно показати рівень футболу, який від нас чекають»

- Огнєне, складно переходити до справ клубних на національну збірну і навпаки?

- У клубі – свої завдання, у збірній – свої. Коли приїжджаєш у розташування національної команди – забуваєш про клубні справи, і навпаки. Ми всі професіонали, тому перебудовуватися нам не звикати.

- Збірна Хорватії в останніх турах пригальмувала. У чому проблеми? І чи змирилися ви з другим місцем слідом за бельгійцями?

- У нас важка група, всі збірні команди дуже сильні. Так, швидше за все, ми займемо друге місце і будемо грати додаткові кваліфікаційні матчі. У серії плей-офф ми будемо сіяними, тому сподіваємося на гарне жеребкування. Всі вірять, що Хорватія все-таки потрапить на Чемпіонат світу.

- Повернувшись до розташування «Динамо», як займалися, поки не звільнилися представники української національної команди?

- Ми ретельно готувалися до важливого поєдинку проти «Металіста». Нормально, спокійно тренувалися у звичайному режимі. Думаю, до неділі ми підійдемо в хорошій формі.

- Чи вистачить часу на відновлення до неділі? Чи є в цьому сенсі перевага у «Металіста»?

- Думаю, так, якщо підготуємося належним чином, все буде добре. Матч з «Металістом» має велике значення, в якому нам потрібно максимальну кількість очок. Потрібно вибрати правильну тактику, оптимізувати свій фізичний і психологічний стан, тоді можна буде досягти позитивного результату.

- Нинішнє шосте місце «Динамо» незвичне не лише для уболівальників, але і для вас, футболістів. Як сприймаєте таку позицію після 8-ми турів?

- Важливо, яке підсумкове місце займе «Динамо» у кінці турнірної дистанції, а не проміжні результати. Так, ми вже втратили чимало очок, але вся боротьба ще попереду. Треба серйозно налаштовуватися на кожну гру. Рівень Чемпіонату України останнім часом значно піднявся, до кінця ще багато турів, і я думаю, «Динамо» поверне собі лідируючі позиції.

- Чи означає нинішнє перше місце «Металіста», що у майбутній грі саме харків'яни будуть фаворитами?

- Ні, коли «Динамо» грає з будь-якою українською командою, фаворитів немає, ми всі знаємо рівень нашої команди, тому жоден суперник у матчі з нами не може вважатися фаворитом. Згоден, що у «Металіста» є перевага свого поля, рідних трибун і вболівальників, які будуть гнати команду вперед, але вона не дуже суттєва.

- Твоя думка про команду Мирона Маркевича – за рахунок чого вона змогла у минулому сезоні зайняти друге місце, а зараз йти краще всіх і без поразок?

- «Металіст» – дуже хороша команда, за останній рік вона підняла рівень своєї гри, тому кожному колективу у Харкові грати дуже важко. Але нам потрібно використовувати свої ігрові якості. Я сподіваюся, що «Динамо» в майбутньому буде виглядати краще, ніж суперник.

- Ти вже давно в Україні, і добре знайомий з розстановкою сил і особливостями суперників. Запам'ятався особливо якийсь поєдинок проти «Металіста»? І що скажеш про минулий сезон, коли «Динамо» двічі поступилось цього опоненту – 1:3 і 0:2?

- Мені особливо добре запам'ятався поєдинок Кубка УЄФА в Харкові п'ятирічної давнини, коли ми хоч і програли, але пройшли до наступної стадії турніру. Цей поєдинок залишив незабутнє враження. Виділив би також наш домашній поєдинок, який ми виграли 1:0, а я забив гол. Що стосується поразок у минулому році, не можу про них нічого сказати, оскільки я у цей час був в оренді в московському «Спартаку».

- Кого вважаєш головною зіркою «Металіста»? І як поставився б до нічиєї, якщо в Харкові поділите очки?

- У цієї команди всі футболісти хорошого рівня. Напевно, виділив би Девіча, який забиває у кожному матчі, а також Сосу, Хав'єра – це провідні гравці команди, на них потрібно звернути особливу увагу. Але й у «Динамо» є своя сила, індивідуальності, які можуть вирішити результат поєдинку – це Ярмоленко, Гусєв, Мбокані, Ідейє та інші. Нічия? Я про це не думав. Для нас найголовніше – добре зіграти, тоді і результат буде позитивним. Потрібно не міркувати, що і як буде, а показати рівень футболу, який від нас чекають.

www.fpl.ua

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер