Огнєн Вукоєвич: «У Гармаша велике майбутнє»

Трансфер до «Динамо» Огнєна Вукоєвича став одним із найуспішніших для клубу в останнє десятиріччя. Хорват надійно закрив позицію в центрі поля і, що важливо, не зупинився у своєму прогресі. Тепер Огнєн незамінний і в збірній Хорватії, звідки регулярно отримує запрошення. Про найближчі плани в кар'єрі Вукоєвич охоче розповів, перебуваючи на підготовчому зборі в Ізраїлі.

- Ти вперше на Землі обітованій?

- Ні, років шість тому приїжджав сюди разом із молодіжною збірною Хорватії, ми програли 0:1. Красива країна, хороша погода. Зараз же для нас головне, що є хороше поле і готель. На зборі більше нічого й не потрібно.

- Після сезону завдовжки у півроку, місяця на відпочинок достатньо?

- Тридцять днів взимку і двадцять влітку. Це зручний календар для футболіста. Уже знаю, що збірна Хорватії, не потрапивши на Кубок світу, влітку проведе три контрольних матчі. Вони будуть для нас хорошим тестом.

- Чим запам'ятався для тебе 2009 рік?

- У спортивному плані вважаю його цілком успішним. Стали чемпіонами і володарями Суперкубка, дійшли до півфіналу Кубка УЄФА. Могли пройти і далі, але успіх відвернувся від нас. Те ж саме сталося в групі Ліги чемпіонів.

- Твоя відмінна риса – стабільність. Та все ж, яку з проведених ігор можеш виокремити?

- Найчастіше мої вдалі ігри співпадають з успішними результатами для команди. У чемпіонаті України це матчі з «Шахтарем», «Дніпром», «Металістом», в Лізі чемпіонів перемога над «Рубіном» і нічия з «Інтером».

- У деяких матчах команда грає з одним центральним півзахисником, яким незмінно стаєш ти, в деяких із двома. Від чого це залежить?


- Від сили суперника. Частіше за все два «опорники» виходять у Лізі чемпіонів. Зі мною в парі грали Юссуф, Михалик, раніше Ель Каддурі. Тепер, можливо, компанію складе Гармаш.

- До речі, твоя думка про Дениса, який нещодавно отримав хорошу характеристику від головного тренера?


- Можу про нього сказати тільки позитивні слова. У Гармаша поки немає практики, але це виправляється. Мені він дуже імпонує, у нього велике майбутнє. Гадаю, він буде таким же лідером команди, якими зараз є Мілевський і Алієв.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер