Огнєн Вукоєвич: «Золоті медалі чемпіонату потрібно повертати до Києва»

Огнєн Вукоєвич: «Золоті медалі чемпіонату потрібно повертати до Києва»

Хорват Огнєн Вукоєвич серед інших гравців збірних прибув до розташування «Динамо» в Австрії трохи пізніше. В інтерв’ю клубним медіа півзахисник розповів про перші тренувальні будні, а також поділився планами на майбутній сезон.

- Огнєне, сьогодні вперше на зборі всі футболісти тренувалися в загальній групі. Які відчуття, важко втягуватися в роботу?

- Звичайно. Після повернення з відпустки має пройти два-три дні, щоб звикнути до навантажень на зборі. Але так і має бути – збори важкі, за короткий період часу нам необхідно підготуватися до нового сезону. Вже за десять днів доведеться зіграти за Суперкубок України, далі чемпіонат... Потрібно добре попрацювати, щоб виконати заплановану програму, і тоді все буде гаразд.

- Відчувається, що ви перебуваєте трохи в різних кондиціях з хлопцями, які на зборі із самого початку?

- Зовсім трохи. У зв’язку з тим, що ми після завершення сезону ще вирушили до розташування збірних, нам потрібен був додатковий відпочинок. Утім, гадаю, у плані фізичної підготовки ми наздоженемо інших хлопців уже через тиждень.

- Коли були в розташуванні збірної, обговорювали з Даріо Срною та Едуардо попередній сезон?

- Звичайно, цих розмов не уникнули. Так, «Шахтарю» вдалося виграти чемпіонат і Кубок України. Але я запевнив їх, що, підсилившись у літнє міжсезоння, ми будемо з першого туру серйозно ставитися до кожної гри й намагатися не втрачати очок, як це було минулого року. Золоті медалі чемпіонату потрібно повертати до Києва.

- Завтра «Динамо» зіграє контрольний матч проти «Алеманії». Готові взяти участь у спарингу?

- Наскільки ми готові, покаже завтрашня гра. Втім, зараз головне для нас покращувати фізичний стан, напрацьовувати тактичні схеми. Результат же в контрольному матчі не такий важливий. Важливо буде перемагати вже в офіційних поєдинках.

- Ти вже три роки в «Динамо». Готовий у майбутньому сезоні взяти на себе лідерські функції та повести команду до чемпіонства?

- Звичайно. У Києві я вже як удома. Мій перший сезон у «Динамо» команда провела відмінно: ми виграли чемпіонат України, гідно виступили в Лізі чемпіонів, вийшли до півфіналу Кубка УЄФА. Зараз потрібно ставити перед собою не менші цілі – як я вже сказав, стати чемпіонами України та виходити до Ліги чемпіонів. Найближчі два місяці будуть дуже важкими, оскільки доведеться грати кожні три-чотири дні, але ми маємо впоратися.

- Зараз, на відміну від зимової перерви, підготовчий період дуже короткий. Вистачить часу, щоб набрати потрібні кондиції?

- Вистачить. Тим паче, ми й розгубити фізичну форму особливо не встигли, оскільки відпочинок вийшов зовсім нетривалим. Тому особливих проблем не має виникнути.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер