Огнєн Вукоєвич: «Дуже важливо грати на зборах із сильними суперниками»

Огнєн Вукоєвич: «Дуже важливо грати на зборах із сильними суперниками»

Асистент головного тренера "Динамо" Огнєн Вукоєвич розповів про хід підготовки команди до матчів із "Фенербахче" у кваліфікації Ліги чемпіонів, а також оцінив нинішню форму футболістів.

- Пройшло вже чимало часу тренувальних зборів. На якій стадії підготовки зараз футболісти "Динамо"?

- Ми виконали дуже багато роботи - як фізичної, так і тактичної, також багато працюємо з м'ячем. Збірники, які приєдналися до нас пізніше, також швидко перебудовуються. Вони мали нетривалий відпочинок, і зараз видно, що хлопці в хорошому стані. Думаю, до першої гри проти "Фенербахче" вдасться підвести всіх до єдиної форми. На даний момент цей матч – найголовніший для нас. Дивимося суперника, аналізуємо і обов'язково добре підготуємося до майбутнього протистояння.

- У фізичному плані збірники вже наздогнали хлопців, які до цього займалися?

- Як на мене, вони швидко набрали кондиції та мають гарну базу. Думаю, ми нічого особливо не втратили, хоч ми й не мали офіційних ігор уже сім місяців. Звичайно, ми чудово розуміємо, яка гра на нас чекає, і в цьому плані у збірників перевага, адже вони грали офіційні матчі.

- Зараз ми розпочали активну фазу підготовки до матчів із «Фенербахче». Що відомо про цю команду зараз?

- Як каже Містер, зараз на нас чекає фінальний етап підготовки до майбутніх матчів. У нас попереду кілька товариських ігор, у яких можна буде награвати до автоматизму свої комбінації, чого вимагає Містер.

«Фенербахче» - хороша команда, дуже організована, чудово знаємо їхнього тренера, з яким раніше вже перетиналися, і розуміємо його ігрову філософію. Є індивідуально сильні гравці, але, думаю, «Динамо» все одно сильніше, мотивованіше та покаже красиву гру. Сподіваюся, у Польщі прийде повний стадіон, і наші вболівальники забезпечать нам яскраву підтримку. Вдячний їм, що в такий нелегкий час вони продовжують бути з нами – загалом, як і завжди.

- Скільки часу ще потрібно команді, щоб набрати форму, яку ви хочете бачити у грі з "Фенербахче"?

- Вважаю, що після "Ліону" (10 липня) буде зрозуміло, на якому рівні готовності ми перебуваємо. Також, гадаю, буде вже зрозумілим і стартовий склад на перший матч із «Фенербахче».

- Дуже серйозні суперники на зборах - "Янг Бойз", "Ліон", "Антверпен". Наскільки важливим є рівень спаринг-партнерів зараз?

– Дуже важливий, і ми вимагаємо суперників такого рівня на зборах. Іноді можна і програти в таких матчах, але користі набагато більше, адже у протистоянні з сильними командами можна побачити свої слабкі сторони, а від перемог із великою різницею над слабкими опонентами особливого толку немає. Сподіваюся, що вони підуть нам на користь перед кваліфікацією Ліги чемпіонів.

- У той же час уболівальники мають розуміти, що результат на зборах по суті не має жодного значення.

- Не має, так, але завжди приємно вигравати. Тут і мотивації більше, і командний дух піднімається. Я хочу, щоб і з «Ліоном», і з «Антверпеном» ми зіграли на хорошому рівні, досягли позитивного результату та підійшли до «Фенербахче» максимально підготовленими та в хорошому настрої.

- Ви, як і футболісти, дуже переживаєте війну в Україні. Як ви робите так, щоб хлопці психологічно могли виходити на поле та якісно виконувати свою роботу?

- Звісно, ​​їм важко. Всі ми слухаємо новини, переживаємо, і сподіваємося, що незабаром настане мир. Але нам необхідно всю свою увагу зосереджувати на своїх виступах.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер