«Зміцнілі в боротьбі»

«Зміцнілі в боротьбі»

Як і в інших північних країнах Європи, в Голландії активне життя припиняється після 18.00. В цей час закриваються магазини, банки, фінансові та інші установи. Цікаво, що приблизно 30% населення Роттердаму має неголландского коріння, це найбільш неєвропейське за расовою складовою місто країни. Перше, що привертає тут увагу – будинки кубічної форми, збудовані за новаторським проектом архітектора Піта Блома. Також серед головних визначних пам'яток - Евромачта і міст Еразма.

Динамівська делегація трохи не встигла на головну календарну подію Роттердама - літній карнавал в Карибському стилі. Він традиційно проходить наприкінці липня.

Плавно переходячи до теми спорту, відзначимо, що в Роттердамі базуються три клуби, що виступають у вищій лізі: крім «Феєноорда», це «Спарта» і «Ексельсіор». А серед відомих уродженців і мешканців міста поряд з письменником-гуманістом Еразмом Роттердамським стоїть футболіст лондонського «Арсеналу» і національної збірної Нідерландів Робін ван Персі.

Девіз Роттердама - "Sterker door strijd" («зміцнів у боротьбі») - дуже символічний. Його можна застосувати і до «Динамо», яке з великими труднощами набирає очки в чемпіонаті, але з кожним матчем стає все сильнішим.

Що стосується сьогоднішнього матчу, на ньому очікується аншлаг. Хоч місцеві жителі й відзначають, що зараз сезон відпусток і багато хто виїхав відпочивати.

Світлана Полякова, з Роттердама

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер