Олег Базилевич: «Ідеї професора для нас є новимиі»

Олег Базилевич: «Ідеї професора для нас є новимиі»

Олег Базилевич, незважаючи на те, що не входить до тренерського штабу «Динамо», а являється керівником науково-дослідницького центру клубу, був одним із слухачів лекцій професора Інституту футболу.

- Олегу Петровиче, вас, напевне, чимось здивувати в футболі дуже складно. Як ви можете оцінити те, що подає тренерам «Динамо» професор Феррарі?
- Дивуватись можна багатьом речам, навіть якщо маєш за спиною величезний досвід. А ті ідеї, які подає містер Феррарі, для нас є новими.

- А в чому саме проявляється новаторство?

- Мова йде про індивідуальний підхід до футбольної теорії. Людина виховала велику кількість тренерів, які зараз працюють на вищому рівні.

- Моменти дискусії допускаються під час проведенні семінару?
- Безумовно. Гадаю, це буде корисно не лише для нас, але і для самого італійського спеціаліста.

- Західноєвропейська ментальність суттєво відрізняється від нашої. Те ж саме стосується і футболу. У зв’язку з цим не виникають труднощі?

- Київське «Динамо» впродовж довгих років адаптовано під кращі моделі організації навчально-тренувальних процесів. Але з точки зору новаторства його концепції можуть зацікавити наших тренерів.

Легендарний нападаючий «Динамо» 60-70-х років Віталій Хмельницький зараз займається вихованням футболістів дитячої команди «Динамо» 1998 року народження. Тому також із радістю послухав лекції містера Феррарі.

- Враження від лекцій тільки найкращі. Професор виявився досить простим у спілкуванні, незважаючи на світову славу. Якби не спілкування через перекладача, можна було б подумати, що це наш слов’янський хлопець. Тим паче, він Фрáнко, у нас великий письменник Франкó. Жодної різниці (сміється).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер