Олег БЛОХІН: «Команда вже може витримати в хорошому темпі 90 хвилин»

Олег БЛОХІН: «Команда вже може витримати в хорошому темпі 90 хвилин»

- Після матчу ви потиснули руку всім гравцям. Чи означає це, що ви задоволені як якістю, так і змістом гри?

- Я подякував хлопцям за те, що вони повністю виклалися на футбольному полі, відбігали 90 хвилин. Вважаю, що ми зіграли два різних тайми, перший мені сподобався менше, другий – більше. У першому не могли розібратися, як накривати «Малагу» з однієї простої причини – ми не вивчали гру цієї команди, і нашим гравцям було важко. Перед другим таймом уже щось підказали гравцям, і він вийшов краще, ніж перший. А те, що руки потиснув – я завжди так роблю, коли вітаю з перемогою.

- У другому таймі було все – і результативний стандарт, і флангова атака, що завершилася голом Ідейє, і комбінація, в якій узяли участь усі, від голкіпера до центрфорварда...

- Не поспішайте так сильно хвалити. А то ми зараз домовимося до того, що ми вже мало не виграли чемпіонат світу (посміхається). Є певні проблеми. Ми розглядали цю гру з позиції того, що вперше за збори команда грала одним складом повний матч. Ми говорили хлопцям, що потрібно показати той рівень, на який вони вже готові на сьогоднішній день. І я дуже задоволений, що команда загалом витримала темп, запропонований «Малагою», особливо в першому таймі. Хоча, можливо, ми неправильно тактично протистояли цій команді, але загалом претензій до пересування гравців у мене не було. Були претензії в тому плані, що ми ніяк не могли на перших хвилинах узяти м'яч під свій контроль, і важко було бігати туди-назад, тому команда трохи підсіла. Я думав, що другий тайм проведемо гірше, а виявилося, що краще. Команда вже може витримати в хорошому темпі 90 хвилин. Гравці віддихалися, зрозуміли, як потрібно діяти проти «Малаги». Голи, які ми забили, мені сподобалися, але я більше звертав увагу на помилки, які були допущені в обороні.

- Порівняно з тими ж румунськими командами, сьогодні суперник діяв не в такій грубій манері? «Малага» і сама грала і дозволяла це робити супернику?

- Не сказав би, що суперник діяв зовсім уже коректно, були такі моменти, що якби суддя не підсуджував... Зрозуміло, що місцевий суддя, і він трохи підсуджував місцевій команді. Але деяким моментам потрібно було покласти край, інакше все могло завершитися бійкою. В принципі, команда давала нам грати у свій футбол, але я не сказав би, що вони десь поступалися, вони нас дуже жорстко зустрічали. Це цілком нормальна, і я б навіть не сказав, що товариська гра.

До того ж, «Малага» зараз перебуває в ігровому тонусі, вона грає в чемпіонаті Іспанії, а ми поки ще тільки на підготовчих зборах. Коли граєш із командами, з якими твоя команда знаходиться приблизно в рівних умовах, сильної різниці не бачиш. А тут видно було, що команда біжить, у них у складі дуже швидкі гравці, загалом, команда на ходу. І мені приємно, що в цілому ми не поступилися.

- У цій грі гравці вашої команди втілювали на полі комбінації, які сьогодні вранці відпрацьовували на тренуваннях. Чи задоволені ви їхнім виконанням?

- Так, я задоволений. У першому таймі ми, напевно, просто не виконували те, що награвали на тренуваннях і сьогодні, і раніше. Я вже говорив, що зараз більше уваги ми приділяємо тактиці. Ті моменти, які ми створили у другому таймі – це спрацювали наші напрацювання. Ми й накривали краще, і атакували, і захищалися. Також мені сподобалося, що була компактність.

- У першому таймі «Динамо» намагалося довго контролювати м'яч і не піднімати його вгору...

- Перші чотири хвилини ми грали взагалі без м'яча. Тому що ми звикали до суперника. «Малага» запропонувала темп, їхня команда більш зіграна, це було зрозуміло, і тому нам було дуже важко. Потім, коли взяли м'яч під контроль, грали практично весь час низом – це те, що мені сподобалося. Навіть у першому таймі, незважаючи на всі проблеми, ми практично не поступилися. Я не вважаю, що гол забила «Малага», скоріше, це безглузда помилка, таке буває. І крім стандартів, які були у «Малаги», у нас теж були хороші моменти, щоб забити навіть у першому таймі.

- Це хороший менеджерський хід чи успіх – домовитися про спаринг із командою, яка грає зараз у чемпіонаті, перебуває в ігровому тонусі, а не на зборах, як «Динамо»?

- Я вважаю, що це дуже хороший суперник. Багато хто говорить, що ми граємо з якимись слабкими командами... Хоча я не назвав би слабкими командами ті ж «Стяуа» або «Динамо» (Бухарест), з якими ми грали. Просто нам вдалося домовитися з «Малагою». У них якраз була пауза, й вони погодилися з нами зіграти. Це для нас великий успіх – зіграти з іспанською командою, ще й із Примери. Тим паче, за тиждень до матчу з «Валенсією», за стилем гри яку «Малага» нагадує.

- Багато гравців вашої команди зазначають, що раніше їм не доводилося проводити таку кількість контрольних матчів. Це ваше нововведення?

- Ми трохи перелаштовуємо команду та тренувальний процес загалом. У «Шахтаря» ця схема більш награна. Та кількість ігор, які ми раніше грали, мені здалася недостатньою.

По друге, зараз у нас у розпорядженні є два склади, і, в принципі, можна грати хоч кожен день, особливо на перших зборах або на початку других.

Потрібно просто спробувати свої сили. Завтра ми теж проводимо матч із аматорською командою. Замість того, щоб просто тренуватися, хлопцям краще грати навіть із аматорською командою. Це і більший опір, незалежно від того, аматорська команда чи ні, і велике навантаження, ніж під час тренувань. Ту ж тактику будемо відпрацьовувати, навіть на цій команді.

- Сьогодні навіть перед контрольним матчем було повноцінне тренування...

- Чомусь усі кажуть, що ми відпочиваємо перед іграми – от їм і відповідь (посміхається). Насправді у нас дійсно повноцінні важкі тренування, і після цього ми граємо. Це цілком нормально.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер