Олег БЛОХІН: «Потрібно битися та боротися до кінця»

Олег БЛОХІН: «Потрібно битися та боротися до кінця»

- Перший матч після хвороби. Як ви себе почуваєте і як оцінюєте свої шанси?

- У нас є шанс пробитися в наступну стадію, але дуже маленький. Почуваю себе добре. Лікарі дозволили мені бути присутнім на лаві запасних. Може, моя присутність якось позначиться на грі команди. Але я не знаю.

- Соціологи кажуть, що кожен тренер асоціює свою роботу з якимось кіногероєм. А ви асоціюєте себе і з яким?

- З міцним горішком!

- Артему Мілевському Ігор Михайлович зробив серйозне попередження щодо його ставлення до справи?

- Я не обговорюю Мілевського. Наші справи - це наші справи.

- Анчелотті сказав, що ПСЖ перебуває в кризі...

- А ми тоді де? Якщо команда придбала стільки футболістів за сотню мільйонів, то про що можна говорити? У ПСЖ свої проблеми, а у нас - свої. Те, що ми показали в останній грі, важко оцінити. Навіть преса про нас забула, перестала критикувати. Наші проблеми - закінчити цей сезон і закінчити його пристойно. У мене склалося враження, що багато хто вже відпочиває на Мальдівах. Мене це не влаштовує. Про це була розмова в останні дні. Не можна грати так беззубо, як було в Донецьку. Вболівальники цього не пробачать.

Проаналізувавши останні гри, я зрозумів, що у нас провалюється середня лінія. Ми програємо 55-75% єдиноборств за матч. Захисники виконують свої функції, але середня лінія мене не влаштовує. До того ж у нас практично ніхто не робить підкатів, а намагаються відібрати чисті м'ячі. Я такого ніде не бачив. Немає командної гри, в матчі з «Металургом» (Д) усі тягнули ковдру на себе. Потрібно привести все до ладу. У матчі з ПСЖ такої відсутності волі, як у грі з «Металургом», не буде. Це я вам обіцяю.

- Інтернет говорить, що Євген Селін незабаром може перейти в «Динамо». Це правда?

- Завтра можуть ще щось написати. Це чутки, запитайте тих, хто це пише в Інтернеті. У зимове міжсезоння багато хто попрощається з «Динамо». Прізвища поки не скажу, самі потім дізнаєтесь.

- А чи є список таких футболістів?

- Після матчу з ПСЖ буде більш конкретна розмова з президентом. Списку немає. Багато хто не відповідає рівню «Динамо». Час вливати свіжу кров у команду. Але спершу потрібно опуститися до якогось рівня, напевно, і потім підніматися вгору. Інакше з кризи не вийдеш. Важко пояснити іноземцеві, що таке «Динамо». Інша справа, що українці не розуміють, в якій команді вони грають. Ці віяння мене не влаштовують.

- Чи будуть придбання взимку?

- Поки не знаю. Є контрактні зобов'язання перед футболістами. Один тренер купував гравців під себе. Прийшов новий тренер, у якого є своє бачення. Розумію, що були укладені довгострокові контракти. Але щоб вийти з кризи, треба щось відрізати. Як хірург. Це моє бачення. Я все розумію, суми та інше. Але це моє бачення. Може я не правий. Буде розмова з президентом. Я б зробив акцент на українських футболістів, але треба знайти тих, хто буде грати на рівні, а не засмічувати «Динамо». Правильно чи неправильно, але випустити в такій грі Дмитра Хльобаса я вважаю вірним рішенням. Я розмовляв з Андрієм Балем і він виконав моє вказівку. Повинні вливатися в склад і інші хлопці, не лише Хльобас, які будуть заглядати в очі тренеру і розуміти, що від нього хочуть.

- Яке завдання на майбутній матч?

- Виграти. Я бачив, що з «Порту» команда билася до останньої хвилини. Так повинно бути і з ПСЖ. Так, щось не виходило, але потрібно битися і боротися до кінця.

- Як мотивувати гравців?

- Думаю, що я знайшов потрібні слова. Не дарма ж ми три дні сидимо і обговорюємо матч на базі.

- Чи будуть виставлені на трансфер літні придбання «Динамо»?

 - Були придбані гравці за великі гроші. Скажу абстрактно - я буду ставити питання щодо деяких футболістів. Більш того, у мене є набагато більше претензій до українців.

- Як плануєте грати з ПСЖ?

- Кранчар зламаний, не може грати Михалик. Поки я не ухвалив рішення відносного тактики на матч.

- Ібрагімович на вершині своєї кар'єри?

- Це хороший футболіст. Він може повторити свій гол, не знаю. Напевно, йому під силу вирішити результат зустрічі самотужки. Але є й інші хлопці, не варто забувати про це.

- Чи зіграє Ідейє?

- Він з'явився в команді в ніч на 18-е число. Який у нього стан, будемо дивитися. Я поставив до відома президента. У збірну ми їх відпускаємо вчасно, а з поверненням назад виникають проблеми. Після повернення він провів лише одне тренування. Всі інші готуються. Раффаель хворий, Кранчар хворий, Кравець не тренується. Але команда буде грати на перемогу. Вболівальник не задоволений, я не задоволений. Всі переживають. Головне щоб прийшла публіка. Але я все розумію.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер