Олег БЛОХІН: «Спочатку потрібно вийти з групи…»

Олег БЛОХІН: «Спочатку потрібно вийти з групи…»

Отже, слово тренеру, на якого сподівається вся країна.

Про збір у Туреччині


- На турецькому зборі команда буде працювати в режимі двохразових тренувань. Дружини дружинами, але буде розклад. Дружини - це як розвантаження. Але не більше того. В цілому, в рамках нашої підготовки до Євро-2012 все розписано по хвилинах, програма напрацьована. І вона буде лише трохи змінена в порівнянні з 2006 роком. Адже тоді ми належним чином підготували команду у фізичному плані. Можливо, ми поступалися суперникам у тактиці, у класі, але у фізичному плані наша збірна була підготовлена ідеально.

Про стратегію

- Спочатку потрібно вийти з групи. Найскладніше - вийти з групи. А далі - кубкові ігри на виліт. Там як складеться, так складеться. Тому зараз думаємо про одне - про завдання виходу з групи.

Про налаштованість

- Важливо правильно налаштувати команду психологічно, щоб не повторилася історія з нашим стартовим матчем на ЧС-2006, коли ми були розгромлені Іспанією з рахунком 0:4. Це був удар для всіх, а насамперед - для нас, тренерів: такий результат означав, що ми не спромоглися підвести команду до цього матчу саме психологічно. Потрібно не повторити такої помилки.

Про воротарів

- Необхідно визнати, що поточна ситуація принесла нам велику проблему з воротарями - ніхто нічого подібного не міг передбачити.

Про оборону

- Ситуація в захисті у нас не покращилася. Це добре, що Ракицький та Кучер забивають м'ячі, але оборона має бути на першому місці. Казав уже багато разів: одна справа виступати у клубному чемпіонаті, коли гра майже завжди проходить на одній половині поля, а зовсім інша - протистояти провідним збірним, які навіть і близько нічого подібного у грі не дозволять. Тому потрібно думати про отримання оборонної практики.

Про півзахист

- Я за середню лінію збірної України хвилююся! Як грає півзахист, так грає і команда. І тут у нас не все так добре. Багато позицій мене хвилюють. І постукаю по дереву, щоб цю ситуацію не погіршили травми.

Про атаку

- Можу сказати одне: зараз з'явилися футболісти, які змушують нас, тренерів, задуматися над тим, щоб більше грати на атаку. Адже справді є дуже перспективні молоді хлопці, під яких просто проситься атакуюча модель гри. Така тенденція вже є.

Про суперників по групі

- Збір інформації про наших суперників триває місяці три. Найбільше нас, звичайно, цікавлять шведи - адже з ними у нас перша гра на Євро-2012. І наш спостерігач наживо подивиться два матчі за участю збірної Швеції. Крім того, ми обмінялися із суперником відеозаписами матчів. Зараз, за великим рахунком, нічого не приховаєш. Хіба що потрібно «закриватися», коли проходять тренування тактичного плану. Хоча, якщо ти не розумієш, для чого вправа, то нічого не зрозумієш.

Про перспективи після Євро


- Євро-2012 може скластися по-різному. Хто би що не казав, але збірна України пройшла процес омолодження, у нас зараз із вами, по суті, нова команда. І цей чемпіонат Європи дасть колосальний досвід її новим гравцям. Вважаю, ця збірна має хорошу перспективу на відбірковий цикл ЧС-2014.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер