Олег БЛОХІН: «Я гадаю, гра вдалася з боку обох команд»

Олег БЛОХІН: «Я гадаю, гра вдалася з боку обох команд»

- Я гадаю, гра вдалася з боку обох команд. Нам було важко після поразки від «Шахтаря», оскільки команда грала добре, але так склалося, що зазнали поразки. Звичайно, настрій був не дуже гарним, хлопців потрібно було виводити з цього стану. Ми знали про дух «Карпат», розуміли, що перед своїми глядачами вони борються й б'ються до останнього. Спочатку ми чомусь не могли розібратися в обороні, дуже погано увійшли у гру. А «Карпати» - «граюча» команда, тому й створила нам чимало незручностей. Були моменти в матчі, які могли призвести як до нашої перемоги, так і поразки. Зрозуміло, що всі матчі «Динамо» не може вигравати з великим рахунком. Зараз усі команди підтягнулися, в тому числі, й «Карпати», які перебувають у нижній частині турнірної таблиці. Вони показують хороший футбол.

- Як Вам гра Безуса та Мехмеді?

- Я не оцінюю окремих виконавців, чи то названі вами гравці або Ідейє, Алієв. Можу говорити лише про команду загалом. Ми всі разом виграємо та програємо.

- Перший тайм завершився нульовою нічиєю
цей рахунок ніяк не влаштовував «Динамо». Які зміни Ви зробили в перерві?

- Я вам не буду розповідати, що відбувалося в роздягальні, це наша внутрішня справа. Можу сказати лише одне: рахунок, справді, категорично нас не влаштовував. Для мене що нічия 0:0, що поразка, було однаково з точки зору боротьби за друге місце. «Дніпро» переміг, ми також мали вигравати. Можливо, в певний момент, якщо б рахунок продовжував залишатися нічийним, я би навіть ризикнув випустити другого нападника або більш атакуючого гравця.

- Склад, який догравав сьогодні матч, ми побачимо й у Луганську, коли не зможуть грати Хачеріді та Михалик?

- Хто є, той і буде грати. Інша справа, що я не впевнений, що Тарасу варто було давати червону картку. Хоча я й перебував далеко, але бачив боротьбу плече в плече. Втім, суддя сказав, що Михалик так вдарив суперника, що ледь його не вбив. Крім того, багато наших футболістів перебувають під загрозою дискваліфікації, тому ми як на гірках: одні вибувають, інші з'являються. Що робити із захисниками, подумаємо, потрібно якось грати, боротися. Ми працюємо й ні на що не скаржимося.

- Чому сьогодні не було Лукаса, який у майже рідному Львові міг зіграти з особливим настроєм?

- А хто це такий? Я поки поняття не маю про нього. Людина два місяці не тренувалася, його взяли спробувати, зараз він працює з дублем, тренується індивідуально.

- Кажуть, у вас із ним конфлікт...

- Конфлікт? Який може бути конфлікт, якщо я людини не бачу? Конфлікт може бути в одному: гравець не має права диктувати умови тренеру. Коли тренер вважає, що гравець готовий, він його ставить до основного складу. А коли гравець вважає, що він готовий та говорить тренеру, що робити, буде конфлікт.

- Але у Львові, де він тривалий час грав, йому було, що доводити...

- Він відмовився їхати грати за дубль, значить, він не може грати у Львові. Ви повинні мати уявлення, про що говорите. Зателефонуйте Лукасу й запитайте, чому він не хоче грати за дубль. У мене за молодіжну команду попросилися зіграти й Ярмоленко, й Аруна, щоб підтримувати форму, й їм це ніхто не забороняє. А деякі відмовляються. Раніше змусити грати за дубль когось із гравців основи можна було лише за допомогою палиці. Значить, у свідомості футболістів щось змінилося, й мені це приємно.

- Чи стежите Ви за грою Буяльського?

- Я вже казав про нього. Ми стежили за Віталієм на зборах, мені він сподобався: голова на плечах є, дані теж. Головне, щоб у цей період він не загубився, як буває з багатьма футболістами, яких час підпускати до основного складу. Тож якщо хлопчик не зупиниться, голова в нього не закрутиться, гадаю, у нього все складеться, ми його підтягнемо. Хтось із моїх помічників переглядає кожен матч молодіжної команди. Коли графік теоретичних занять та тренувань буде дозволяти, я буду дивитися їхні ігри особисто.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер