Олег Герасим'юк: «Найближчі п'ять сезонів у «Динамо»

Олег Герасим'юк: «Найближчі п'ять сезонів у «Динамо»

Упродовж останніх років склад київського “Динамо” посилюється переважно за рахунок запрошених іноземців. І справа тут не в тому, що керівництво чемпіонів України ігнорує місцевих виконавців. За великим рахунком, українських футболістів, які б могли реально підсилити “Динамо”, не так уже й багато.
Останнє вдале “українське” придбання “Динамо” — Олег Гусєв, який з перших поєдинків зумів завоювати місце у стартовому розташуванні не тільки “Динамо”, а й національної збірної. На перший тренувальний закордонний збір у ОАЕ Йожеф Сабо, здивувавши відмовою від послуг деяких ветеранів, запросив, як прийнято говорити, “молодих і перспективних” гравців із “Динамо-2” — Мусина, Нінковича, Чеснаускиса та Милевського. Крім того, було запрошено 18-річного півоборонця луцької “Волині” Олега Герасим’юка.

І вже у першому ж поєдинку в складі “Динамо” (нехай і тренувальному) проти самарських “Крильєв Совєтов” молодий півоборонець одразу ж відзначився голом. Кореспондент “Українського футболу”, зателефонувавши дебютанту в Абу-Дабі, одразу після вечірнього тренування, поцікавився, як саме відбувається процес акліматизації у новому колективі.

— Нормально, — відповів Олег Герасим’юк. — Усе, зрештою, як і має бути. Спочатку було важко, але з кожним наступним тренуванням я почуваюся дедалі впевненіше. Відчуваю підтримку як із боку керівництва, так і гравців, які всіляко мені допомагають. Ніяких проблем не виникає. Звичайно, спочатку було хвилювання, адже “Динамо” є “Динамо”, але, відчувши ту атмосферу, яка панує в команді, ставлення до мене, невпевненість, немов рукою зняло.

— Уже відчув на собі — що таке підготовка до сезону в “Динамо”? Про динамівські навантаження на тренувальних зборах хіба-що легенди не складають.

— У “Волині” ми, чесно кажучи, також не гуляли. У Луцьку фізичній підготовці приділяли серйозну увагу. Тренувальні збори, на моє переконання, саме й є для того, щоб працювати і закладати фундамент на весь наступний сезон. Тренуватись я ніколи не боявся.

— Чи не було в тебе побоювань перед запрошенням на перегляд в ОАЕ, що не вдасться як слід себе проявити, адже конкуренція за місце на полі в “Динамо” набагато вища, ніж у команді Кварцяного?

— Я усвідомлюю, що пробитися до основного складу — нелегка справа. Але якщо не ставити перед собою подібних завдань, то навіщо взагалі грати. А на сьогодні у мене лише одне завдання — якнайкраще себе проявити. Перед першим поєдинком проти “Крильєв Совєтов”, звичайно, хвилювався, але впродовж поєдинку зміг зібратися.

— Очікував, що вже у першому ж поєдинку в складі “біло-блакитних” залишиш “автограф” у воротах суперника?

— Я хотів непогано зіграти. Так вийшло, отримав нагоду пробити і поцілив у ворота. Навіть передбачити не міг, що вже у першому поєдинку за “Динамо” зумію відзначитися.

— На якій позиції ти грав?

— На місці правого півоборонця.

— За рахунок чого, на твою думку, вдалося “дотиснути” російський клуб, адже по ходу поєдинку “Динамо” довелося відігруватись?

— Ми впевненіше і зібраніше провели останні хвилини поєдинку. Крім того, Олександр Шовковський відбив пенальті, що додало нам натхнення і скерувало на підсумкову перемогу.

— Йожеф Сабо ставив перед тобою якісь персональні завдання?

— Ні. Давав поради в цілому, окремо кожній ланці.

— Наскільки мені відомо, до ОАЕ тебе запрошували на перегляд. Враховуючи те, що на зборі разом із командою перебуває президент Ігор Суркіс, офіційне оформлення стосунків з “Динамо” вже незабаром”.

— Я вже підписав угоду з “Динамо” терміном на п’ять років.

— Кварцяний на початку сезону говорив, що “Волинь” тебе так просто не відпустить...

— Поспілкувавшись із керівництвом “Динамо”, Віталій Григорович (Кварцяний. — Прим. авт.) та президент “Волині” Василь Андрійович Столяр дійшли згоди, що для мене найоптимальнішим варіантом буде продовження кар’єри у складі “Динамо”. Тут відкриваються великі перспективи.

— Як тобі, власне, Емірати, адже крім виснажливих дворазових тренувань і спарингів є ще й відпочинок?

— Тут фантастичні умови як для роботи, так і відпочинку. Наш готель розташований на березі моря, після тренувань особисто я часто проводжу вільний час на пляжі: купаюсь, засмагаю, — це допомагає відновлюватись.

— Встиг за час збору здружитися з одноклубниками? З ким найбільше спілкуєшся?

— У “Динамо” чудові, дружні стосунки всередині команди. Більше спілкуюся з “молодими”, але й ветерани мене “прийняли”. Жодних побутових проблем немає.

— До речі, Милевський та Мусин уже залишили розташування “Динамо” на тренувальному зборі, щоби долучитися до “Динамо-2” на Кубку Співдружності у Москві. Наскільки можливою є твоя поява у столиці Росії?

— Я навіть не знаю наскільки це реально. Можливо, вже по завершенні збору і поверненні до Києва. Вирішувати, чи їхати мені на Кубок Співдружності — прерогатива головного тренера.


Матеріал газети Український футбол

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер