Олег Гусєв: «До повернення Луческу хлопці мають бути готові відсотків на 70»

Олег Гусєв: «До повернення Луческу хлопці мають бути готові відсотків на 70»

У перший тиждень роботи командою керуватиме асистент головного тренера Олег Гусєв. В інтерв'ю клубним ЗМІ він розповів про плани на найближчі дні:

- За місяць відпустки, яка у нас була, встиг і відпочити, і скучити за роботою і хлопцями. Бачу, вони також скучили за тренуваннями, займаються з посмішкою. Сподіваюся, будемо так продовжувати і далі.

- Який настрій у вас і у команди?

- Після такого сезону завжди приємно відпочивати і потім ставати до роботи. Тож у всього клубу гарний настрій, сподіваємося наступного року показати такі ж результати.

- Ви також сьогодні підтримували форму разом із хлопцями?

- Звичайно (посміхається). Потрібно було зробити вправу, для якої не вистачало гравця, я із задоволенням підключився, згадав молодість і трохи потренувався.

- Які плани команди на найближчі дні?

- Зібралися хлопці, які були в оренді, а також молоді футболісти, які добре себе зарекомендували в команді U21 протягом минулого сезону, щоб підготуватися до першого збору. 22-23-го червня повернеться Мірча Луческу, до цього часу вони мають бути готові хоча б відсотків на 70, оскільки він хоче особисто подивитися їх у тренувальному процесі і потім визначитися, хто нам зможе допомогти на зборах. Ті ж футболісти основної команди, які витратили багато сил протягом минулого сезону, а також іноземці ще у відпустці, вони приїдуть 22-23-го червня і пройдуть медобстеження, а через 3-4 дні поїдемо на збір.

- Чи ви вже бачите серед хлопців тих, хто може посилити команду в новому сезоні?

- Звичайно, ми ж не дарма їх визначили. Усе залежить від них, потенціал є у всіх.

- Яка спрямованість роботи в перші дні?

- Хлопці поступово будуть підтягувати техніку, фізичні кондиції і виконувати аеробну роботу, словом, діємо згідно з планом.

- Чи плануються придбання найближчим часом?

- Це питання не до мене. Моє завдання - разом із тренерським штабом підготувати цих хлопців, а що стосується трансферів, це буде вирішувати головний тренер і президент.

- Які ваші враження від першого матчу збірної України на Євро-2020 проти Нідерландів?

- Прикра поразка. Гру майже врятували, але пропустили необов'язковий гол у кінці матчу. Втім, грали гідно, особливо наприкінці другого тайму. Думаю, якщо хлопці продовжать так грати, то легко вийдуть з групи, а далі вже буде важче, оскільки по сітці потраплять на сильні команди. Сподіваюся, хлопці повернутися до нас якомога пізніше.

- Ярмоленко згадав молодість?

- Він і в зрілості забивав такі м'ячі, причому, багато, це його коник. Усі знають, що він буде так робити, але мало хто може цьому протистояти. Якщо йому дати можливість, він може добре виконати.

- Ілля Забарний став наймолодшим гравцем збірної України, який зіграв у фінальних частинах чемпіонатів світу і Європи за всю історію. Як вам його гра, і чи привітали Іллю з цим досягненням?

- Ми всі його вітали, Ілля - молодець, попри на юний вік. Важливо, щоб він пройшов «мідні труби», продовжував далі працювати. Хоча він молодий гравець, але вже зіграв і у фінальній частині чемпіонату Європи, і в Лізі чемпіонів, став чемпіоном країни і володарем Кубка, завоювавши всілякі титули. Давайте всі заспокоїмося і дамо йому можливість готуватися зі спокійною головою і далі прогресувати.

- Яка ситуація в лазареті команди? Хто з футболістів завершує відновлення?

- Це краще запитати у лікарів. Я лише можу сказати, що зараз усі працюють за планом. Андрієвський, Шепелєв, Буяльський до першого збору мають підійти в усеозброєнні, плюс 17-го червня приїде Вербич. Незважаючи на те, що йому дали час ще відпочити, він сам виявив бажання приїхати раніше і готуватися. Сподіваюся, більше ніхто не травмується, і ми будемо вибирати склад з усіх здорових гравців.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер