Олег ГУСЄВ – найкращий гравець «Динамо» в жовтні!

Олег ГУСЄВ – найкращий гравець «Динамо» в жовтні!

У жовтні «біло-сині» провели шість матчів: три у Прем'єр-лізі («Металург» Д 9:1, «Арсенал» 2:0, «Іллічівець» 1:0), два в Лізі Європи («Рапід» 2:2, «Тун» 3:0) та один у національному кубку («Шахтар» С 4:0).

У п'яти поєдинках із шести динамівці святкували успіх, ще один завершився внічию, різниця м'ячів 21-3. Початок місяця був не надто вдалим – нічия з «Рапідом» у Лізі Європи, зате потім були найбільший рахунок у сезоні та чотири поспіль «сухі» перемоги.

У цих матчах Олег Блохін задіяв 21 виконавця. В усіх шести поєдинках взяли участь четверо з них – захисник Александар Драгович, півзахисники Лукман Аруна, Олег Гусєв та Сергій Сидорчук.

Зазначимо, що за винятком останньої, кубкової гри, у всіх інших іграх взяли участь відразу дев'ятеро гравців, що говорить про стабільність складу. Проте, ще перед грою в Свердловську в рейтингу визначився явний фаворит, і ця зустріч лише ще більше зміцнила його лідерство.

Отже, найкращим гравцем за підсумками оцінок вболівальників другий місяць поспіль стає Олег ГУСЄВ. Його сумарний бал – 49,4.



У порівнянні з попереднім місяцем, у жовтні Гусєв провів на полі менше ігрового часу (329 хвилин, причому лише в половині матчів, а саме трьох, він грав у стартовому складі), але використовував відведені хвилини результативніше, забивши три голи (причому всі три в останніх трьох матчах із «Туном», «Іллічівцем» та «Шахтарем») та віддавши гольовий пас (у грі з «Металургом»). Гол у ворота «Іллічівця» й узагалі став вирішальним у матчі та приніс «біло-синім» перемогу, а Олегу – найкращу оцінку. Також півзахисник заробив у цьому місяці одне попередження.

Рейтинг Гусєва стабільно був одним із найкращих у команді в усіх жовтневих іграх. Лише в поєдинку з «Рапідом» його оцінка була нижча восьми балів, тим не менше, й у цьому матчі його показник був другим у команді. Найбільш вдалими іграми для півзахисника, на думку вболівальників, стали ігри з «Іллічівцем» (9,3) та свердловським «Шахтарем» (8,6).

Відзначимо, що окрім Гусєва, найкращі оцінки за одну окремо взяту гру отримували Ярмоленко («Рапід» 6,9, «Арсенал» 8,4, «Тун» 9,2) та Беланда («Металург» 9,4).

На другу сходинку рейтингу перед останнім матчем жовтня претендували відразу кілька гравців, серед яких Беланда, Ленс, Ярмоленко, Шовковський, Мбокані, Мігель, але в кубковій грі ніхто з них участі не взяв.

У підсумку на другому місці вболівальницького голосування фінішував Сергій СИДОРЧУК. Його сумарний рейтинг – 41,9.

Наставник «Динамо» все більше довіряє місце у складі молодому півзахиснику, який стрімко прогресує. У жовтневих матчах Сергій провів на полі 334 хвилини (п'ять матчів у стартовому складі та один вихід на заміну), відзначився гольовим пасом (у грі з «Туном») та трьома попередженнями.

Сидорчук виборов місце у стартовому складі на одній із, здавалося б, найбільш конкурентних позицій у команді. Адже на даний момент у розташуванні Олега Блохіна відразу четверо висококласних опорних півзахисників – окрім Сергія, це Мігель, Вукоєвич та Аруна. Єдиний мінус Сергія – часті жовті картки, але це, швидше, специфіка ролі гравця його амплуа.

Третє місце рейтингу найкращих гравців жовтня посів центральний захисник Александар ДРАГОВИЧ, сумарний показник якого – 40,3 бали.

За попередній місяць Драгович провів на полі 540 хвилин ігрового часу. Він є єдиним динамівцем, хто зіграв у всіх шести матчах без замін, тобто не пропустив жодної хвилини гри «біло-синіх» у жовтні. За час перебування в новій для себе команді Александар став найстабільнішим гравцем основного складу.

У порівнянні з вереснем оборона «Динамо» значно поліпшила свої показники – три пропущені голи в шести матчах, у чому левова заслуга надійної гри австрійського центрбека «Динамо». Причому два голи з трьох були пропущені в першій грі місяці з «Рапідом». До слова, саме цей матч Драгович вважав для себе найбільш принциповим. Якби не ті два пропущених м'ячі, а також невелика популярність захисників у всіляких рейтингах та голосуваннях (адже всі почесті, як правило, дістаються форвардам-бомбардирам), Драгович цілком міг стати найкращим гравцем місяця. Хоча час досягти цього ще цього року в нього є.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер