Олег ГУСЄВ: «До збірної приїжджати завжди приємно, особливо після перемог»

Олег ГУСЄВ: «До збірної приїжджати завжди приємно, особливо після перемог»

-  Олеже, з яким настроєм ти приїхав до табору національної збірної команди України? Чи покращила твій настрій напередодні відбірних матчів ЧС-2014 з командами Польщі та Сан-Марино розгромна перемога київського «Динамо» над донецьким «Металургом» з рахунком 9:1?

-  Настрій хороший. Вигравати завжди приємно, тим більше, що перед цим клуб спіткали дві невдачі. Те, що перемогли з великим рахунком - просто, у нас майже все виходило. Нам потрібні були три очки, і ми їх здобули. Великий рахунок - це вже другорядна річ. Нам не можна більше втрачати очки ні у чемпіонаті, ні у Лізі Європи. Я навіть згоден всі матчі вигравати з рахунком 1:0, ніж одну зустріч з рахунком 9:1. У збірну ж приїжджати завжди приємно, особливо - після переможних матчів.

-  В якій атмосфері пройшла зустріч з іншими «збірниками», які були викликані до розташування національної збірної?

-  Зустрілися і привітали один одного. Вже на тренуванні почали дізнаватися останні новини. Все пройшло у звичайному режимі.

-  Чи не відчувалося певне напруження серед гравців «Дніпра» та «Металіста» після не дограного матчу 12-го туру Прем’єр-ліги?

-  Не візьмуся говорити про те, що у футболістів відбувається на клубному рівні, але в збірній хлопці нормально працюють і спілкуються один з одним. Я думаю, це питання пішло на другий план.

-  Повернемося до вересневих спарених матчів збірної України у відборі ЧС-2014. Збірна України у Львові забила рекордну кількість голів у ворота Сан-Марино, але не змогла перемогти Англію у Києві. Як ти оціниш виступ національної команди у цих матчах? Чого збірній не вистачило у грі з англійцями на «Олімпійському»?

-  Результат - посередній. Найгіршим для нас були б три очки у цих матчах, а найкращим - шість. Вийшло непогано , але не чудово. Чого не вистачило у матчі з Англією ? Всі були впевнені у своїх силах перед грою. Були впевнені в тому, що не програємо англійцям. Англія добре зіграла. У Лондоні вони грали більш розкуто . Можливо, вони нас дещо недооцінили.

У київському матчі було видно, що збірна Англії поставилися з повагою до української команди. Вони дуже строго і дисципліновано зіграли у захисті, намагалися перекривати всі зони, тому нам було важко. Як не крути , а Англія з хорошими футболістами - не остання збірна у світі.

-  У відбірному матчі зі збірною Англії національна мала деяку перевагу у гольових моментах, але, у цілому, гра була рівною. Так можна сказати і про турнірну боротьбу у групі, в якій все ще чотири команди претендують на вихід  до Чемпіонату світу 2014 року у Бразилії. Ти згоден з цим?

-  Згадуючи турнірну дистанцію, думаю, що саме ми більше за всіх заслуговуємо займати перше місце в групі. Ми добре зіграли з усіма своїми безпосередніми суперниками, не враховуючи поразку від Чорногорії у Києві. На виїзді ми обіграли і чорногорців, і поляків. Ті ж англійці двічі зіграли з нами внічию.

Напевно, найбільше нас підкосила нічия з Молдовою. Якщо б додати ці два очки, ми вже були б лідерами. Але ми своїми можливостями не скористалися, а Англія обіграла Молдову . Тому нам треба тепер налаштовуватися на найважливіший матч з Польщею і чекати на приємні новини з Англії.

-  Як ти особисто оціниш свою гру у матчах зі збірними Сан-Марино та Англії?

-  Ніколи не можна бути повністю задоволеним своєю грою. Завжди є що аналізувати і до чого прагнути. А тренерський штаб нехай вже вирішує, що у нас вийшло у цих матчах, а що - ні.

-  Збірній України належить зіграти два дуже важливих матчі, а гра з Польщею стане чи не найвирішальнішою для команди Михайла Фоменка у цьому відбірному циклі. Якою тобі запам’яталася зустріч з поляками у березні цього року у Варшаві? Ти, до речі, забив один з голів у ворота наших суперників у Варшаві…

-  Перед матчем ми читали інтерв'ю їхніх гравців. Вони говорили, що Україна - хороша команда. Але в українській збірній, за їх словами, відбулися зміна тренера, омолодження складу і багато іншого... У підсумку, на початку гри ми забили їм два голи, а коли вони схаменулися - було вже пізно. Тим паче, що ми могли їм ще більше забити. Зараз вони вже знають нашу силу, тому матч буде набагато складнішим, ніж у Варшаві.

-  Які сильні сторони збірної Польщі ти міг би виділити, і як їх нейтралізувати? За рахунок чого збірна України зможе перемогти у Харкові 11 жовтня?

-  У Харкові буде повний стадіон, там добре вміють вболівати за рідну команду. Трибуни гнатимуть нас вперед, а там вже все залежатиме від того, як ми виконаємо тренерську установку. Кого можна виділити у складі збірної Польщі? У них хороший напад з Левандовські на вістрі атаки. Перемогти Польщу можна за рахунок командних дій, настрою на боротьбу і самовіддачі. Найголовніше - виконати тренерський задум.

-  Як ти віднісся до призупинення  рішення ФІФА щодо проведення матчу збірної України у Харкові без вболівальників?

-  Я навіть не сумнівався, що ми будемо грати з уболівальниками в Харкові. Знав, що ФФУ подала апеляцію на рішення ФІФА, і чомусь був впевнений, що все закінчиться для нас добре.

www.ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер