Олег КУЗНЄЦОВ: «Навряд Велозу змарнує нагоду засмутити «Порту»

Олег КУЗНЄЦОВ: «Навряд Велозу змарнує нагоду засмутити «Порту»

Зараз же, перед черговим протистоянням двох клубів на європейській арені, події тих днів згадав і спрогнозував рахунок майбутнього матчу для відвідувачів офіційного сайту екс-захисник киян Олег Кузнєцов.

- Олеже Володимировичу, чому не вдалося подолати португальський бар'єр?

- У першій зустрічі, на жаль, сильнішими виявилися господарі, хоча грали ми не погано. Блохін навіть забив чистий м'яч, який арбітр, чомусь, скасував. Але, незважаючи на результат, ми покладали великі надії на матч-відповідь, адже для того, щоб пробитися у фінал, нам достатньо було лише одного м'яча. На жаль, склалося не так, як ми планували, і в самому дебюті київського матчу пропустили двічі. Тоді вже стало зрозуміло, що шансів вийти переможцями з цієї дуелі у нас практично немає...

- Як пережили те фіаско, адже це були не рядові матчі, а півфінал Кубка європейських чемпіонів?

- Звичайно, осад залишився, хоча «Порту» у фіналі зуміло обіграти «Баварію». Найбільше засмутилися через власні помилки.

- Що можна сказати про тогочасний «Порту»?

- За європейськими мірками це був серйозний клуб, кольори якого захищали майстерні футболісти, які виступали також і за національну збірну країни. За прізвищами зараз складно сказати, але Кубки чемпіонів просто так не виграються.

- Які особливості португальського футболу ви могли б відзначити?

- Тоді, як і зараз, за ​​місцеві клуби виступало багато бразильців, яких, з часом, натуралізовували. Вони сильні як у фізичному, так і в технічному плані, чудово працюють з м'ячем.

- Невдачі «Динамо» на внутрішній арені можуть накласти відбиток на виступи в Лізі чемпіонів?

- Не думаю. Чемпіонат це одне, а Ліга чемпіонів - зовсім інше. У нашої команди є шанс пробитися у весняну частину турніру. Всі чудово розуміють, що від двох ігор з «Порту» буде залежати якщо не все, то багато. У «Динамо» достатньо досвідчених як українців, так і іноземців, які провели на найвищому рівні не один матч. Тому я розраховую на позитивний рахунок в Португалії. Добути як мінімум чотири очки в двох матчах з «Порту» цілком реально.

- У якому руслі буде проходити гра?

- Гадаю, на початку зустрічі «біло-сині» будуть діяти від оборони. До того ж «Динамо» провело непростий поєдинок з «Металістом», тому варто чекати і якихось змін у складі. Португальці звикли тримати м'яч, адже, напевно, за винятком «Бенфіки», всі інші команди в країні грають з «Порту» від оборони. Олексій Михайличенко сказав, що головне на полі - дисципліна. Я з ним цілком згоден. Саме дисципліни, до речі, не вистачило киянам в поєдинку з «Металістом».

- Спрогнозуйте результат зустрічі?

- Поставлю на 1:1, при цьому якщо не гол, то результативну передачу запише на свій рахунок Велозу. Навряд Мігель змарнує шанс засмутити «Порту».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер