Олег Лужний: «Перевага «Десни» в тому, що її гравці не їздили до збірних»

Олег Лужний: «Перевага «Десни» в тому, що її гравці не їздили до збірних»

- По-перше, хочу сказати, що після паузи, пов’язаної з матчами національних збірних, ігри завжди даються нелегко. Не знаю, як буде цього разу, але зазвичай, коли гравці роз’їжджаються по своїх збірних, усі вони повертаються до розташування клубів у різному стані: хтось зіграв усі ігри за свою національну команду, хтось лише одну, а хтось узагалі тільки тренувався. У тих гравців, які залишилися вдома, теж інша фізична форма. Тож проблема клубів, у складі яких виступає багато збірників, - різний функціональний стан напередодні наступних матчів чемпіонату. Отже все залежатиме від того, як тренери підготують футболістів та команду загалом.

На мою думку, перевага «Десни» полягає в тому, що у них ніхто не поїхав до збірної, усі їхні футболісти перебувають вдома та разом тренуються. Протягом останніх двох тижнів вони цілеспрямовано готуються до гри з «Динамо». А у киян частина гравців у національній збірній України, частина – у молодіжній, хтось у збірній Польщі, Люксембургу, тощо, решта – у Києві.

- Ситуація ускладнюється ще тим, що «Десна» - непростий суперник для динамівців, зважаючи на результати матчів минулого сезону?

- Я б не сказав, що це велика проблема, адже «Динамо» є «Динамо», воно має перемагати в будь-якому разі, незалежно від того, грає з «Десною» чи будь-якою іншою командою. «Динамо» не може поступатися чернігівцям, хіба що одного разу чисто випадково, але точно не двічі за один сезон та ще й у нічию зіграти. Київський клуб не має опускатися до такого рівня.

- Але «Десна» в минулому сезоні претендувала на медалі чемпіонату, і в нинішньому теж має серйозні наміри…

- У цій команді всі досвідчені гравці, наскільки я знаю, молодих виконавців там мало. Усі вони зіграні між собою, чудово знають та розуміють одне одного. У них хороший мікроклімат у колективі, їх очолює сильний тренер, тож їхні амбіції цілком логічні та закономірні. Динамівцям буде непросто з ними.

- Чи могли б когось виділити зі складу чернігівців?

- Там усі гравці приблизно одного рівня, вони діють із величезною самовіддачею та володіють певним рівнем майстерності – тому і досягають результату. Індивідуально дуже сильних футболістів, які б особливо виділялися, у їхньому складі й немає.

- Після призначення нового тренерського штабу на чолі з Мірчею Луческу, чи маєте оптимістичні сподівання щодо покращення гри команди та досягнення вищих результатів?

- Так, будемо на це сподіватися. Давайте побажаємо їм успіхів у цьому сезоні, щоб кияни нарешті вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів. Чи звикли футболісти до вимог Мірчі Луческу та чи зможуть їх повною мірою втілити в життя, краще запитати у них самих. По першому матчу чемпіонату з «Олімпіком» ще зарано судити. Має пройти кілька місяців, хоча б два-три, тоді буде видно, що команда розуміє, і як сильно хоче віддаватися на полі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер