Олег Лужний: «Вдячний гравцям за самовіддачу»

Олег Лужний: «Вдячний гравцям за самовіддачу»

«Динамо» – «Шериф» – 0:0. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Хочу подякувати всім уболівальникам за те, що прийшли в таку морозну погоду нас підтримати, а фанатів за те, що вірили в нас до кінця. Вдячний гравцям за самовіддачу. Були моменти, які не реалізували, але це таке – сьогодні не склалося, так завтра складеться. Також хочу вибачитися перед уболівальниками за ті невдалі ігри, які в нас були раніше, – з «Оболонню», «Таврією».

- Чим була обумовлена заміна Бетао?

- Він себе погано почував, та й учора була температура – 37,0.

- Упродовж матчу Хачеріді кілька разів порушував правила і був близький до вилучення. Чи не побоювалися ви, що команда може залишитися в меншості?

- А чого боятися? Він професіонал, і має відповідати за свої дії. Яка різниця, отримав він жовту картку на перших хвилинах чи в середині тайму.

- Ви задоволені сьогоднішнім результатом, який дозволив «Динамо» вийти з групи з першого місця?

- А як ви самі гадаєте? А ви задоволені, що ми вийшли з групи з першого місця? Чи ні? Команда мала одне очко після двох матчів, а в результаті вийшла з першого місця!

- Ви вибачилися за поразки в матчах з «Оболонню» та «Таврією». Можливо, це не останній матч, за який доведеться вибачатися?

- Усе може бути.

- Чи ви щось уже знаєте?

- Нічого не знаю.

* * *

Андрій СОСНИЦЬКИЙ, головний тренер «Шерифа»:

- Нам доволі складно було стримувати пресинг «Динамо», що й показала гра. Все ж таки, суперники індивідуально набагато кваліфікованіші за наших хлопців. Як ми і планували, командна гра дала свій результат, єдине – наприкінці першого тайму й на перших хвилинах другого не завжди встигали за швидкими пересуваннями групи атаки «Динамо». В обороні успіх сьогодні був на нашому боці, та й наш молодий воротар зіграв доволі впевнено й надійно, тим самим став частиною команди, яка грала на результат. Врешті-решт, ми його досягли.

- Враховуючи той факт, що для «Шерифа» цей матч не мав абсолютно жодного значення, можливо, варто було обрати красивий футбол замість оборонної тактики?

- Знаєте, краса футболу полягає не лише у видовищності, але й у результаті. Для нашої команди, і для мене як тренера, виїзну нічию з «Динамо» можна розцінювати як позитивний результат. Зрозумійте, грати з «Динамо» у відкритий футбол – це анархія. Я вже сказав, що всі футболісти «Динамо» перевершують наших гравців, і потрібно грати тактично грамотно. Футбол полягає в тому, щоб не дати зіграти супернику, позбавивши його головних козирів, і скористатися своїми, тим, що ми можемо – вихід до швидкої атаки, реалізація моментів. Моменти створити вийшло, а ось реалізувати – ні. Проте, сьогодні успіх був у достатній мірі на нашому боці.

- Ви задоволені тим, як ваша команда виступила в Лізі Європи?

- У цілому, я невдоволений. Я знав ще перед стартом групового етапу, що вирішальними будуть спарені ігри – з борисівським БАТЕ. Вони досі є занозою для мене, оскільки ми програли як вдома, так і на виїзді. Тому, за винятком двох ігор із «Динамо», я незадоволений підсумками виступу команди в Лізі Європи.

- Чому такими різними вийшли матчі в Молдові та Україні?

- Одну причину назвати складно. У Тирасполі ми грали перед своїми глядачами і більше уваги приділяли атаці. Напевно, й у функціональному плані команда була свіжішою, а «Динамо» недостатньо серйозно поставилося до нас. Ці два компоненти і стали визначальними для нас. Сьогодні ж ми знали, що на нас чекає. За коментарями і настроєм футболістів «Динамо» було зрозуміло, що вони бажали реваншу і створили достатньо моментів. Тому, грати вдома з «Динамо» і на виїзді – це абсолютно різні матчі.

- За підсумками двох матчів можна сказати, що тактично ви переграли і Газзаєва, і Лужного?

- Загалом, стратегії, обрані на домашній та виїзний матчі, спрацювали. Тому в певних тактичних компонентах ми справді переграли «Динамо», в цьому я з вами погоджуюся.

- Перед матчем до вас не зверталися представники БАТЕ, щоб підвищити мотивацію переграти «Динамо»?

- Не заперечую, в БАТЕ в мене достатньо знайомих у керівництві клубу. Але жодних дзвінків до мене не надходило, і ніхто на мене не виходив. Ми вирішували свою локальну задачу, вони – свою.

- Наскільки легко «Шерифу» вдається переходити від матчів у Лізі Європи на поєдинки внутрішньої першості?

- Тема доволі широка. Якщо двома словами – дуже складно. Проблема в мотивації, оскільки в єврокубках виходить надто багато емоцій, після чого в національному чемпіонаті ми граємо за порожніх трибун. Проте, виправдань нам немає – ми не маємо права втрачати стільки очок, скільки вже було втрачено в матчах чемпіонату. Знаходити цю саму горезвісну мотивацію, додаткові ресурси доволі складно.

- УЄФА прийняло рішення в наступних сезонах не розводити матчі завершальних турів групових турнірів Ліги чемпіонів та Ліги Європи по різних тижнях, щоб уникнути проведення матчів за мінусової температури. Як ви ставитеся до подібної ініціативи?

- Футбол створений не лише для професіоналів, але й для вболівальників. Чим краще погодні умови, стан газону, тим і гра у виконанні обох команд буде якіснішою. Якщо УЄФА прийняло таке рішення, необхідно його прийняти. Втім, від примх погоди ніхто не застрахований.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер