Олег Лужний: «Припустилися дитячої помилки»

Олег Лужний: «Припустилися дитячої помилки»

«Шахтар» – «Динамо» – 2:0. Післяматчева прес-конференція

На післяматчевій прес-конференції тренер «Динамо» Олег ЛУЖНИЙ запропонував відразу перейти до запитань:

- У вас є претензії до Бойка в епізоді з першим пропущеним м’ячем?

- Жодної провини Бойка я не бачу. Помилки припустився Бадр Ель Каддурі, він мав виконувати діагональне підстраховування, але цього не зробив. Таких помилок припускаються у дитячій школі, коли вчаться грати у футбол. На такому рівні футболісти не мають права припускатися подібних помилок.

- Вам не здалася гра занадто жорсткою?

- Ні, я вважаю, що такою має бути кожна гра. Має бути видно, що команди грають у футбол, а не плавають і не повзають по полю. Самовіддача, швидкість, боротьба – таким має бути футбол. Якби в нашому чемпіонаті всі матчі були такими, як сьогодні, його рівень набагато виріс би.

* * *

Мирча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря»:

- Гадаю, це велика перемога після напруженої гри. Матч був дуже видовищним, чоловічим. У цій грі були всі компоненти футболу: й агресія, і позиційні атаки, і контратаки, і боротьба, багато єдиноборств. Було видно, що сьогодні обидві команди бажали здобути перемогу, кожна з них вийшла на поле робити це своїми методами. «Динамо», напевно, робило ставку на свою фізичну готовність і, мабуть, кілька разів гравці киян у цьому плані переходили межу. Гадаю, сьогодні вони заслужили не одне вилучення, а більше. Вони будували свою гру через довгі передачі – в цьому компоненті були трохи кращими за нас. Ми ж будували гру на хорошому контролі м’яча та техніці футболістів. Тут, вважаю, ми перевершили суперника. Результат відповідає тому, що сьогодні було на футбольному полі. Наші гравці заслуговують на привітання й найкращі слова.

Знали, що перший тайм буде дуже важким, готувалися до цього. Розуміли, що до перерви буде багато боротьби, буде складно забити, а з часом суперник почне все більше втомлюватися, тоді в нас і з’явиться шанс. Так і сталося. За рахунок того, що ми прискорили гру, особливо в середині поля, досягли переваги в атаці, яка була у другому таймі. Перед грою проводив аналіз і можу сказати, що в нас у команді близько шести-семи гравців молодших за двадцять два роки. Отже перспективи «Шахтаря» дуже великі.

- Містере, чи мало для вас значення, що грою «Динамо» керував не Газзаєв, а інший тренер?

- Із Газзаєвим, чи без нього – сьогодні «Динамо» в будь-якому випадку було б дуже агресивною командою, враховуючи те, що сталося в матчі з «Шерифом».

- Наскільки серйозно травмований Коста?

- Завтра вранці зробимо МРТ, тоді й стане відомо щось конкретне. Стан справ такий: чи це сильне розтягнення, чи все ж таки надрив м’яза. Судячи з аналізу, який ми провели зараз, це схоже на міні-надрив. Якщо це так, він може пропустити до п’яти тижнів. Але точно можна буде визначити завтра. Враховуючи, що Коста легкий гравець і його м’язи пластичні, відновлення може скласти три тижні. Звичайно, хочеться, щоб до матчу з «Арсеналом» він одужав. Можу сказати, що Тейшейра відповідав нашій грі та напруженню матчу, він добре вийшов на заміну.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер