Олег Лужний: «Хочу повернути «Динамо» колишню схему гри»

Олег Лужний: «Хочу повернути «Динамо» колишню схему гри»

Перед матчем з АЗ в.о. головного тренера «Динамо» Олег Лужний у супроводі віце-капітана команди Тараса Михалика поспілкувався з представниками ЗМІ на заміській клубній базі в Кончі-Заспі.

- Олеже Романовичу, в попередньому матчі, проти «Іллічівця», дуже сподобалася гра, продемонстрована командою. Чому раніше так не грали?

- Раніше я міг лише підказувати, якщо головний тренер запитає. За тренувальний процес відповідає лише головний тренер. Його справа запитати, моя справа відповісти. Я хочу повернути ту схему гри, за якою грало «Динамо» багато років тому, – один-два дотики в середині поля, ніхто не перетримує м'яча, забіги та передачі з флангів.

- Роз'ясніть, будь ласка, ситуацію із травмованими футболістами.

- На жаль, учора на тренуванні знову отримав травму Гільєрме, також маленьке ушкодження в Бертольйо. Із Шевченком усе гаразд, учора тренувався в загальній групі. Щоправда, через те, що він пропустив десять днів, увесь матч відіграти буде важко.

- За матчем проти «Іллічівця» ви спостерігали з віп-ложі. Ігор Суркіс сказав, що, можливо, вам варто спостерігати звідти за грою команди і надалі, як говориться, на вдачу...


- З «Іллічівцем» був фарт, коли я сидів у віп-ложі, а з АЗ буде фарт, коли я буду сидіти на лавці (сміх у залі).

- Перший матч проти АЗ був дуже нервовим. Чого очікуєте від майбутнього поєдинку?


- Ми очікуємо виключно перемоги. В Алкмаарі для нас була дуже відповідальна гра. Ми не мали права на помилку, мали лише перемагати. Хлопці, безумовно, трохи хвилювалися. Але найголовніше – результат.

- Тарасе, в першому матчі, здалося, футболісти АЗ грали доволі грубо. Чи є чим відповісти в майбутньому матчі?

- Я би так не сказав. Просто хотіли виграти як ми, так і вони. Вдома спробуємо не лише ні в чому не поступатися супернику, але й жорсткіше зіграти, щоб було зрозуміло, хто тут господар.

- Хто запам'ятався найбільше після попереднього матчу?

- У принципі, вся команда непогано виглядала. Гра буде непростою.

- Олеже Романовичу, ви зіграли з усіма суперниками по групі. Кого вважаєте найбільш сильним суперником?

- Із трьох наших суперників по групі АЗ виглядає сильнішим за інших.

- До матчу в Алкмаарі ви аналізували суперника. Після нього знайшли щось нове в його грі?

- Сьогодні в нас було теоретичне заняття, подивилися на свої помилки. Втім, були й позитивні моменти. Сказали гравцям, як краще грати завтра в тій чи іншій ситуації.

- Тарасе, є дві думки з приводу перемоги в Алкмаарі. Одні говорять про везіння, інші вважають, що позитивний результат пов'язаний із зміною тренера. Яка з них ближче до істини?

- Напевно, хто більше хотів, тому більше й пощастило. Можна також згадати «Аякс», і казати про те, що вдача була не на нашому боці. Будемо сподіватися, що завтра вдача буде з нами. Ми зробимо все можливе, щоб здобути перемогу.

- Ви казали, що на тренуваннях стали більше працювати з м'ячем. Зараз вам заняття подобаються більше?


- Так (посміхається).

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер