Олег Лужний: «Невдалий результат спричинила недооцінка суперника»

Олег Лужний: «Невдалий результат спричинила недооцінка суперника»

«Динамо» - «Оболонь» - 0:2. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Що можна говорити по такій грі? Як можна виходити на відповідальну гру з таким настроєм? Я вважаю, що просто недооцінили суперника. Можливо, голова закрутилася від перемог.

- Як відомо, переможний склад не змінюють, але ви все ж внесли зміни. Із чим це було пов'язано?

- Ми ж не можемо грати одним складом кожні два-три дні. У нас 18-19 рівноцінних футболістів. Сьогодні ми дали можливість зіграти футболістам, які довго не грали, - зокрема, Юссуфу, Нінковичу. Вони себе проявили з непоганого боку.

- Очевидно, що деякі гравці не тягнуть на своїх позиціях. Цей висновок зроблено не за однією грою, а кількома. Які позиції особисто ви хотіли б підсилити?


- Я на цю тему не буду говорити.

- Чи заходив до роздягальні Ігор Михайлович? Якщо так, то що казав?

- Заходив. Подякував усім гравцям за хорошу підготовку до гри та самовіддачу.

- Кілька тижнів тому в ЗМІ писали про те, що команда перебуває у функціональній ямі. Як би ви оцінили нинішній рівень функціональної підготовки ваших підопічних?


- Я вважаю, що гравці в хорошій фізичній формі. Лише недооцінка суперника стала причиною невдалого результату в сьогоднішньому матчі. Потрібно налаштовуватися на кожну гру, як на фінальну. Не має значення, із ким граєш, - АЗ, «Оболонню» чи «Шахтарем».

- Як почуває себе Шовковський? Чи з'явиться він до завершення першої частини сезону?

- Саша ще не почав тренуватися в загальній групі, лише індивідуально з Михайлом Михайловим. Лише тижні зо два він приєднається до основної групи.

 
* * *


Сергій КОВАЛЕЦЬ, головний тренер «Оболоні»:

- Вітаю вболівальників «Оболоні», Оболонський район, президента клубу, нарешті, футболістів з хорошою грою та результатом. У четвер «Динамо» блискуче зіграло в матчі з АЗ, і, на мій погляд, у футболістів не вистачило емоцій, щоб на тому ж рівні зіграти і з нами. Але це не зменшує той факт, що «Оболонь» зіграла просто блискуче і цілком заслуженно перемогла.

- Через дискваліфікацію Сапая у вас були проблеми в захисті. Задоволені тим, як Котенко зіграв на цій позиції?

- Ще Валерій Васильович Лобановський казав, що кожен футболіст має бути універсалом. Усі мають вміти як відбирати м'яча, так і атакувати. У цьому плані Іван зіграв добре, як і вся команда.

- Цього сезону ваша команда дуже вдало грає з лідерами – переграла «Шахтар», взяла чотири очки в двох матчах з «Динамо». Що стало причиною – мотивація гравців, чи у вас є якийсь особливий рецепт?

- Наша команда вдало грає по результату. Я вважаю, що в усіх матчах, які «Оболонь» провела в нинішньому чемпіонаті, моя команда грала добре. Але результат, на жаль, не такий, яким ми хотіли б його бачити. У програних матчах з «Волинню», «Ворсклою» та «Карпатами» ми володіли ініціативою, але не могли забити. А лідерам забивати в нас виходить.

- Що ви робите з воротарями «Динамо», що вони пропускають курйозні м'ячі в матчах з «Оболонню»?

- Вже п'яте питання від журналістів на цю тему (посміхається). Я вважаю, що в «Динамо» хороші воротарі – як Бойко, так і Коваль. Але ми говоримо своїм футболістам, що атака має завершуватися ударом по воротах чи фланговою передачею. Сьогодні були удари, Коваль врятував у кількох моментах. Він хороший перспективний воротар.

- У тренувальному процесі ви використовуєте те, чому ви вчилися у Валерія Лобановського?

- Я вже казав, що основний момент моєї тренерської роботи – це напрацювання Валерія Лобановського. Це стосується психології, доброти та довіри до футболістів. Від нього виходила впевненість. Звичайно, я взяв багато чого від нього, і в процесі підготовки команди намагаюся змусити підопічних не боятися суперника. Виходить чи ні – це вже інше питання, але ми стараємося.

- Раніше на післяматчеві прес-конференції ви іноді приводили футболістів. Чому сьогодні ви самі?

- Я ще навіть до роздягальні не заходив – було багато інтерв'ю, потім зустрівся з президентом... Хороше питання. Приміром, у Лізі чемпіонів чи Лізі Європи є прес-конференції перед матчем. У чемпіонаті України також можна ввести подібну практику. Гадаю, це буде цікаво як уболівальникам, так і журналістам. А сьогодні можна було привести всю команду (посміхається).

- Зараз для вас найголовніше буде не дати футболістам витати у хмарах. Ви вже знаєте рецепт, як не дозволити подібне? Наприклад, після перемоги над «Шахтарем» у вас була невдала серія...


- В усіх матчах, які відбулися після згаданої перемоги над «Шахтарем», ми володіли ініціативою, було багато моментів. На жаль, ми поки що не є елітним клубом. Не хочеться казати про арбітрів, але якщо аналізувати моменти, то у Львові було вилучення на 20-й хвилині, в Маріуполі призначили пенальті в наші ворота. Не це виправдання, але такі моменти впливають на гру. Проте, ви самі бачите, що із сильними командами в нас краще виходить грати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер