Олег Лужний: «За самовіддачею претензій немає, майстерність підводить»

Олег Лужний: «За самовіддачею претензій немає, майстерність підводить»

«Таврія» – «Динамо» – 1:1. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:


- Мені сподобалася гра у виконанні «Таврії». Наша команда також зіграла дуже добре. Хочу подякувати футболістам за самовіддачу. В деякій мірі підводить майстерність. Але стосовно бажання в мене до гравців жодних претензій немає.

- Із чим пов'язана відсутність Шевченка і Нінковича?

- У Мілоша – травма, у Шевченка – проблеми зі спиною. Вони вибули на днів 10-12.

- Прокоментуйте, будь ласка, заміни.

- У Хачеріді «забита» ікра – задня поверхня. А Гармаша випустили замість Юссуфа.

- У «Таврії» вийшов дещо оновлений склад. Суперник представляв для вас загадку?

- Ні, ми заздалегідь знали, яким буде склад. У нас є спеціальна група, яка цим займається. Тому жодного сюрпризу для нас не було.

- Ви сказали, що гра була приблизно рівною. Результат вважаєте закономірним?


- Якщо зіграли внічию 1:1, значить закономірний. Якщо є моменти, їх потрібно реалізовувати.

- Ви дуже різко відреагували, коли Мілевський впав у штрафному майданчику. Там був пенальті?

- Мені здалося, що був 100%.

* * *

Валерій ПЕТРОВ, в.о. головного тренера «Таврії»:

- У моїй практиці давно такого не було, що хлопці в роздягальні не задоволені нічийним результатом із «Динамо». Це говорить про те, що психологія команди виходить на абсолютно інший рівень. Ми вибралися із психологічної ями і своєю грою повернули вболівальників на стадіон. Велике спасибі їм за підтримку. Отже рухаємося лише вперед.

- Чому сьогодні не було в заявці Корнєва?

- По своїй тренерській молодості я із здриганням чув сьогодні, що той зламався, цей захворів... У Корнєва інфекційне захворювання, підхопив застуду. Сподівалися, що зможемо на нього розраховувати, але вранці зрозуміли, що він грати не буде. Плюс у Леандро три дні тому наприкінці тренування з'явилися проблеми з м'язом, тому довелося поламати голову над складом, поговорити із хлопцями... Окрім слів вдячності на їхню адресу, не можу нічого сказати.

- Після тривалої перерви грав Курилов. Оцініть його дії.

- У першому таймі хлопець хвилювався і мандражував, але в другому все було гаразд. Все ж таки, у нього є досвід, хлопець же прийшов до нас не з ДЮФШ. Досі нам ніяк не вдавалося зіграти награним складом – то картки у хлопців були, то травми. Але сьогодні наші футболісти зіграли гідно.

- Прокоментуйте ситуацію з трійкою футболістів, які були відправлені до дубля.

- Гадаю, зараз не варто нагнітати ситуацію і повертатися до цієї теми. 27-го листопада ми проведемо останній матч проти «Ворскли», і тоді я дам вичерпні відповіді на всі ваші питання.

- Який настрій у Фещука після матчу?

- Як колишній нападник, хоча нападників і не буває колишніх, я оцінюю цю ситуацію так: потрібно було просто бити у рамку воріт другим дотиком, а не підробляти м'яча під «щоку», зовнішній бік стопи. Якщо вже його вивели на таку позицію, потрібно було вирішувати все швидко. Але, очевидно, хлопець сильно хвилювався, хотів забити. Але спасибі й на тому, що склалося.

- Команда останні хвилини провела біля свого штрафного майданчика – боялися «Динамо», чи такою була тренерська установка?


- Якщо ви помітили, Фещук перебудувався п'ятим до центральної лінії. Є футбольна «фішка» – грати за рахунком. Ми так і зробили. І при цьому Фещук міг взагалі здобути перемогу. Одним словом, ми грали на результат.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер