Олег Лужний: «Показати характер і спортивну злість»

Олег Лужний: «Показати характер і спортивну злість»

«Динамо» – «Шериф». Передматчева прес-конференція

Напередодні матчу 6-го туру групового турніру Ліги Європи УЄФА з «Шерифом» із журналістами поспілкувався в.о. головного тренера «Динамо» Олег Лужний і півзахисник команди Тарас Михалик.

О.Л.: Усі гравці перебувають у хорошому настрої, працювали на позитивному емоційному фоні. За тренувальним процесом у мене до жодного з підопічних претензій немає. Я вважаю, що команда готова до завтрашньої гри.

- У Хачеріді були невеликі проблеми. Зараз із ним усе гаразд?

О.Л.:
У нього було незначне ушкодження гомілкостопа. Але, слава Богу, за два дні його змогли поставити на ноги.

- Більше жодних кадрових проблем немає?

О.Л.:
Усі інші готові. У загальній групі тренувалися і Шевченко, і Нінкович.

- «Шериф» – єдина команда, яка переграла «Динамо». Буде бажання помститися, чи має відбутися звичайний матч?

О.Л.:
Вважаю, що в Молдові було справжнє невезіння. Вважаю так за підсумками теоретичних занять, які проводили з футболістами згодом. Голи, які пропустили, – результат дитячих помилок. Якщо в наших гравців є характер і спортивна злість, вони зможуть довести, що все ж сильніші за суперника.

- Як показує досвід, якщо особливий настрій, як у матчі з БАТЕ, то супернику мало місця...

О.Л.:
Гадаю, хлопці налаштовані належним чином. Необхідно запитати в Тараса, він краще знає ситуацію всередині команди (посміхається).

Т.М.: Олег Романович правильно сказав – у всіх гравців є самолюбство. Усі хлопці хочуть довести вже в Києві, перед своїми вболівальниками, що результат матчу в Молдові був несподіванкою.

- Збір у Туреччині був спрямований на підготовку до окремого матчу, чи це бажання тренуватися у сприятливих погодних умовах?

О.Л.: Зрозуміло, в першу чергу ми готувалися до матчу, щоб підтримати нинішню форму. Якось тренуватися по-особливому перед одним матчем, гадаю, немає сенсу. Оскільки в Києві прогнозували мороз, не були б готові поля і у зв’язку з цим підвищується ризик отримати травму. Тому вирішили провести тренувальний збір у прийнятних умовах.

- Тарасе, команда тренувалася в Туреччині, за плюсовоъ температури й на хороших полях. У зв’язку з цим не виникне проблем у завтрашньому матчі?

Т.М.:
Чесно кажучи, вийдемо і подивимося – поля ще не бачили. Після Туреччини, де були зелені газони, буде, звичайно, важко. Але, нічого, в Мінську поле теж було не в ідеальному стані. Тим паче, воно буде однаковим для всіх.

О. Л.: Пан Калоша (заступник директора стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського – прим.ред.) сказав, що особливої різниці не буде між турецьким і нашим полями.

- Після матчу з «Шерифом» ви залишитеся головним тренером?

О. Л.: Я ще не знаю. Будемо міркувати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер