Олег Лужний: «Реалізація моментів, сподіваюся, може бути кращою»

Олег Лужний: «Реалізація моментів, сподіваюся, може бути кращою»

«Динамо» – «Севастополь» – 2:0. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Самовіддача сьогодні була на найвищому рівні. До наших гравців за цим компонентом жодних претензій немає. Що стосується реалізації моментів, то вона, сподіваюся, може бути кращою. Не забивати з пенальті, створювати такі моменти... У нас зараз проблема з останнім пасом, немає гравця, який може його віддати. За самовіддачею ж і старанням немає жодних проблем.

- Після матчу ви підійшли до трибуни з уболівальниками. Прощалися чи дякували їм?

- Прощався. Я йду з команди.

- Тобто, із завтрашнього дня вас у команді не буде вже?

- Ні, завтра ще буду.

- Ваш попередник на посаді тренера «Динамо», Валерій Газзаєв, якось назвав арбітра сьогоднішнього матчу «негідником». За підсумками сьогоднішнього матчу Швецов все ж таки «негідник» чи нормальний чоловік?

- У мене немає жодних претензій до арбітра. Швецов – порядна нормальна людина.

- Що сталося з командою під час пробиття пенальті? Можливо, варто відпрацьовувати цей компонент на тренуванні?

- Зрозумійте, між виконанням удару з 11-метрової позначки на тренуванні й ударом із «точки» перед 100-тисячною аудиторією велика різниця.

- Так відпрацьовується пробиття пенальті на тренуваннях?

- Так, відпрацьовуються.

- Олеже Романовичу, чим команда буде займатися в період з 3-го по 15-те грудня між матчами Ліги Європи?

- Вирушимо до Туреччини, де під Анталією проведемо тренувальний збір із 5-го по 11-е число.

* * *

Олексій ГРАЧОВ, тренер «Севастополя»:

- Відразу після гри можу сказати, що за самовіддачею, по роботі на полі ми отримали задоволення, а ось результатом незадоволені. Маючи моменти, ми не змогли забити. Сьогодні деякі футболісти вимушені були пропускати матч, і ми переконалися, що хлопці, які виходять на поле, є гравцями Прем’єр-ліги, які гідно показують свій рівень. Незамінних немає, а завдання на полі – виходити і виконувати установку на гру.

- Чому на прес-конференцію не прийшов Олег Лещинський?

- Наскільки я розумію, завершився час, який відводиться для виконання обов’язків головного тренера. Напевно, в цьому й є причина. Можливо, взимку він стане повноцінним головним тренером.

- Тобто, на сьогодні він вже не є членом клубу?

- Він є спортивним директором ПФК «Севастополь», тому, звичайно ж, є членом. Олег Станіславович вивів команду до Прем’єр-ліги, і заслуговує бути головним тренером, обіймати хорошу посаду в клубі.

- Із чим пов’язана подвійна заміна?

- Болохана було замінено через помилки, яких він припускався у своїх діях. Що стосується Нено, то його заміна викликана невиконанням установки на гру. Він, як гравець атакуючого плану, мав приймати м’яча обличчям до воріт, вриватися до небезпечної зони, а він, навпаки, витримував ширину і постійно приймав м’яча спиною до чужих володінь.

- Бредун – номінальний півзахисник, а грає у вас лівого захисника. Невже немає для нього місця в середній лінії?

- Бредун має хороше бачення поля, техніку, немає метушні під час прийому м’яча. Оскільки він ще й тактично грамотний, може страхувати захисників. У нас хороший підбір гравців, але ми лише перший рік у Прем’єр-лізі. А Бредун – той гравець, який може розпочати атаку.

- Як йдуть справи з будівництвом стадіону в Севастополі? Чи не став для вас рідним РСК «Локомотив» у Сімферополі?

- Ні, для «Севастополя» цей стадіон не став рідним, хоч там і добре приймають. Мешканці Севастополя справді фанатично вболівають як за свою команду, так і за збірну. Будівництво стадіону в Севастополі практично завершене. Поле й роздягальні вже готові, залишилося додати місткості трибунам.

- Як ви могли входити до сезону без нападників? Адже Худоб’як – гравець не рівня вищої ліги, те ж саме ми побачили і стосовно Плешакова, який вийшов на заміну по ходу другого тайму...


- Люди виконали поставлене завдання виходу до Прем’єр-ліги, після чого в нашому розпорядженні була коротка перерва, за яку необхідно було запросити людей. Що стосується конкретних футболістів... Шевчук, який довго не потрапляв до складу, сьогодні продемонстрував хорошу гру. Оцінити нападника можна за кількістю завданих ударів по воротах, а таких в Андрія було три. Він довів, що може грати і йому можна довіряти. Він виконав завдання нападника, атакував ворота, тільки ось забити не зміг.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер