Олег Лужний: «Рахунок на табло говорить за себе»

Олег Лужний: «Рахунок на табло говорить за себе»

БАТЕ – «Динамо» – 1:4. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Хочу подякувати вболівальникам, які за такої погоди приїхали до Мінська нас підтримати. І нашим гравцям, які повністю виконали установку, віддавши грі всі сили. Ми виграли цей матч.

- Враховуючи, на якому стадіоні ви перебуваєте і чиї фотографії прикрашають його стіни, «Динамо» показало романтичний футбол?


- «Динамо» показало футбол, який має показувати.

- Результат показав різницю у класі між командами?

- Вам видніше. Гадаю, рахунок на табло говорить за себе.

- Багато тренерів забороняють пробивати пенальті гравцю, який його заробив...

- Я не забобонний. Гусєв заробив пенальті і був упевнений, що заб’є.

- Під вашим керівництвом «Динамо» не втрачає очок у Лізі Європи, а в чемпіонаті, навпаки, відрив від «Шахтаря» збільшився. Як це можна пояснити?

- В останньому матчі чемпіонату ми перемогли, а до цього зіграли внічию. «Завдяки» судді.

* * *

Віктор ГОНЧАРЕНКО, головний тренер БАТЕ:

- Вдячний працівникам стадіону, які підготували за такої суворої погоди як поле, так і в цілому всю арену. Вдячний уболівальникам, які прийшли нас підтримати. Тепер по грі. Ми програли, але великого розчарування в мене немає. Ми виконали всі завдання, що ставилися перед нами цього сезону. Якщо казати конкретно про сьогоднішній матч, то ми зіграли погано, а «Динамо» – добре. Після кубкового поєдинку із брестським «Динамо» я дозволяв собі кидати критичні стріли на адресу своєї команди, але зараз не можу ні в чому їй докорити. У нас дуже щільний календар, ми не встигаємо відпочивати від матчу до матчу. Але не це виправдання. По ходу гри з «Динамо» у нас «випадали» кілька позицій, іноді доводилося складно. Але великих претензій до хлопців не маю, більше того, маю сказати їм велике спасибі за сезон. Він, до речі, ще не завершився. Залишається останній матч, із АЗ.

- З появою на полі у другому таймі Брессана гра помітно пожвавилася. Чому він не вийшов у стартовому складі?


- Зараз легко міркувати, що Брессана можна було випустити з перших хвилин. Але потрібно враховувати обставину, що після перерви гра стала більш відкритою, а Брессану в таких ситуаціях легше грати. Ми ж стосовно складу приймаємо рішення до початку матчу, іноді вони бувають помилковими.

- Як команда готуватиметься до матчу з АЗ?


- У понеділок ми вилітаємо до Риму на тижневий збір.

- Для вас принципово важливо посісти перше місце у групі?

- Так. Враховуючи нашу філософію та психологію, нам завжди хочеться бути на першому місці. Те ж саме можна сказати про «Динамо». Ми будемо прагнути, щоб все ж таки фінішувати на першому місці.

- Сьогодні «Динамо» вас чимось здивувало?

- Гадаю, ми достатньо добре вивчили один одного. Можливо, позначилися стартове хвилювання і наша втома. Крім того, «Динамо» швидше пристосувалося до газону.

- Ви просили підопічних звернути увагу на Мілевського? Наскільки вони впоралися з цим завданням?


- Маю сказати, що сьогодні ми багато чого дозволяли Мілевському на футбольному полі. У нього був простір, достатньо часу для прийняття рішень. Він є нападником хорошого рівня і відразу ж цим скористався.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер