Олег Лужний: «В обороні зіграли на «п'ятірку», в нападі трохи гірше»

Олег Лужний: «В обороні зіграли на «п'ятірку», в нападі трохи гірше»

«Динамо» – «Металіст» – 1:1. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:


- Я вважаю, що в обороні команда зіграла на «п'ятірку», а в нападі трохи гірше. Мати один момент у другому таймі – це не рівень гри «Динамо».

- Як ви сказали, у другому таймі «Динамо» погано зіграло в атаці. Чому ж ви випускаєте на заміну Гармаша, а не когось із нападників?

- А кого випускати? Кравця, який тренується в загальній групі два дні?

- Що сталося з Ярмоленком?

- У нього піднялася температура – з ранку було 37,6. Що стосується гри, то необхідно мати везіння, щоб вигравати. А в нас його не було. Якби Артем забив пенальті – й усе було б по-іншому...

- Як ви оцінюєте рівень гри Теміле? У кубкових матчах він проявив себе достатньо добре, можливо, варто було б дати йому шанс і в чемпіонаті?

- В Кубку ми чудово розуміли, проти яких команд грали. Вони були набагато нижчими від нас за класом. Він хороший перспективний футболіст, у нього хороше майбутнє, але йому ще зарано грати в таких поєдинках.

- Як ви оцінюєте рівень гравців, які зараз виступають у «Динамо»?

- Я гадаю, що він має бути вищим. Якщо купувати іноземного футболіста, то він має бути на три голови сильнішим від місцевих хлопців. Не може іноземець сидіти на лавці запасних, він має грати у складі!

- Взимку будуть нові придбання?
- Це питання не до мене.

- А ви спілкуєтеся з президентом з приводу можливих придбань?


- Хто буде головним тренером, той і буде вирішувати.

- Коли буде готовий грати Бертольйо?

- Він учора грав за молодіжний склад. Коли буде повністю готовий, тоді гратиме в першій команді. А в Андре травма.

 
* * *


Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- Сьогодні було більше боротьби, ніж самої гри. Але ми, в принципі, хотіли здобути тут очки – й у нас це вийшло. Вважаю, що результат по грі. У першому таймі в «Динамо» було кілька моментів, після перерви ж ми зіграли впевнено в обороні й не дозволили супернику зробити що-небудь. Футболісти витратили багато сил, енергії, хотіли виграти як одні, так й інші, тому нічия – справедливий результат.

- Що ви можете сказати про суддівство?


- Сіренко намагався судити об'єктивно. Були помилки й у наш бік, і в бік «Динамо». Найголовніше, що це було об'єктивне суддівство.

- Що з Едмаром?

- Сьогодні зранку в нього заболіла спина. Ми могли його включити до складу, але вирішили поберегти. А щоб футболіст грав на уколах – це не мій метод.

- Незабаром відкривається трансферне вікно. Чи будете підсилюватися, оскільки лавка запасних у «Металіста» дуже коротка?

- Ми вже працюємо в цьому напрямі. Кожну лінію необхідно підсилювати. Сподіваюся, нам це вдасться.

- За збірною не сумуєте?


- (посміхається) Не сипте мені сіль на рану. Я бажаю збірній лише успіху.

- Сьогодні в кількох епізодах Тайсон діяв відверто по-хамськи. Яку оцінку ви дасте діям свого футболіста?

- Те ж саме можна говорити про шість-сім футболістів як з однієї, так й іншої команди. Дивіться об'єктивно на футбол. Я не захищаю Тайсона, але збоку «Динамо», як і з нашого боку, було також багато брутальності. Тут теж нічия.

- Який стан Горяїнова та Вільягри?

- Вільягра буде грати в наступному матчі з донецьким «Металургом». Що стосується Горяїнова, то він поїде на збори, і, гадаю, навесні ви вже побачите його.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер