Олег Лужний: «У першому таймі проблема була в центрі поля»

Олег Лужний: «У першому таймі проблема була в центрі поля»

«Сталь» А – «Динамо» – 2:3. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Хочу подякувати «Сталі», мені вона дуже сподобалася. Контроль м'яча – просто супер, також є швидкість. Вважаю, така команда заслуговує грати в Прем'єр-лізі. Що стосується самої гри, то ви бачили, що в кубковому матчі ми дали шанс зіграти тим футболістам, які не грають у чемпіонаті. А основних виконавців залишили в Києві, надавши їм можливість трохи перепочити.

- Наскільки інформативною для вас стала сьогоднішня гра стосовно футболістів, які не є основними?

- Тепер я знаю, хто на що претендує і хто чого вартий. Але це я залишу при собі. Наприкінці сезону будемо робити висновки – як позитивні, так і негативні. Футболісти мають відповідати рівню «Динамо».

- Що сталося з командою в першому таймі? Чому гра була такою невиразною?

- Я вважаю, проблема була лише в центрі поля, а конкретно – у трьох опорних футболістах. Вони не керували грою. М'яч майже не тримався – от і все.

- У Гармаша травма?

- Так, йому забили м'яза.

- Андре ще не адаптувався?


- Потихеньку адаптується.

* * *

Анатолій ВОЛОБУЄВ, головний тренер «Сталі»:

- Після першого тайму нічого не передбачалонашої поразки, але ми самі наробили багато помилок. Два пропущених нами м'ячі можна назвати курйозними й нелогічними. Я попереджав хлопців, що необхідно було витримати перші хвилин 10-15. Але тут перший рикошет, потім другий... До речі, в останньому моменті не було штрафного – боковий суддя зафіксував порушення після того, як м'яч уже 10 секунд був у грі. Це бачила вся Україна.

Ми забили м'яч на першій хвилині, мені вже п'ять людей подзвонили і сказало, що був гол. Був пенальті – чому його не дали? Ми розберемося, чому пропустили три м'ячі. Можливо, молоді арбітри бояться, коли судять "Динамо"... Навпаки, виявили б хоча б маленьку симпатію до приймаючого міста. Тут живуть такі ж люди, як і в Києві, з таким же серцем і очима, які всі бачать. Можливо, емоції... Але я впевнений у тих моментах, які назвав.

У всьому іншому я задоволений грою, самовіддачею. Хлопці показували хороший футбол, ми не сиділи на своїй половині поля, а намагалися грати у відкритий футбол. Глядачі побачили п'ять голів, і ще було багато хороших моментів. Я подякував хлопцям. Перед жеребкуванням я казав, що хотілося б зустрітися чи з "Шахтарем", чи з "Динамо". Гадаю, свято вийшло – зібрався повний стадіон. До своїх футболістів у мене претензій немає. А голи... значить, ще не доросли до команди Прем'єр-ліги, хоча ні в чому їй не поступалися.

- Знову в пресі з’являється інформація стосовно фінансового положення у клубі. Сьогодні знову доводилося вмовляти футболістів виходити на поле?

- Буквально перед грою це питання зрушилося з мертвої точки. Зараз скрізь важко, у тому числі й на заводі. Я хлопцям завжди кажу – потрібно чекати. Так, у нас дуже скрутне фінансове становище. Але потихеньку це питання вирішується. Цю команду потрібно зберегти. Вона одна з наймолодших у першій лізі, перспективна. Влітку ми цього не зробили, коли пішло півкоманди, футболістів, які могли б нам зараз допомогти, - Муховиков, Сапай, Акименко, Назарук і ще кілька хлопців.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер