Олег МАІК: великий, вправний, забивний!

Олег МАІК: великий, вправний, забивний!

Достатньо згадати помічника Олега Блохіна Андрія Баля. Черговим футболістом, який розвиває свій талант в Києві, є форвард «молодіжки» «біло-синіх» Олег Маік, котрий народився в невеликому містечку Добротвір, розташованому в Кам'янко-Бузькому районі Львівської області.

Вдала перекваліфікація

Футболом Олег почав займатись у Львові в УФК «Львів» під керівництвом відомого українського фахівця Миколи Івановича Дударенка, який виховав багатьох відомих гравців.

У футбольну школу ФК «Львів», клубу, який згодом зник з футбольної карти України, Маік потрапив у 2009-му році. Там він виступав спочатку на позиції центрального півзахисника, але потім змінив амплуа на нападника, адже, за зізнанням самого Олега, йому дуже подобалося забивати голи!

Вже з сезону 2010/11 молодого форварда почали підпускати до матчів першої команди, де він провів шість матчів у 1-й лізі України (у всіх поєдинках виходив на поле на заміну, голів не забивав), а «Львів» завершив сезон на четвертій сходинці в турнірній таблиці, зупинившись в парі кроків від повернення в Прем'єр-лігу. Майстерність юного нападника не залишилася без уваги, і влітку 2011-го Маік уклав трирічний контракт з найтитулованішим клубом країни.

Таран з головою

У своїй ігровій манері Маік за рахунок хороших фізичних даних (зріст 187 см, вага 73 кг) втілює на полі форварда таранного типу, здатного однак зіграти тонко на самому вістрі атаки. Олег, також впевнено почуває себе як у грі ногами, так і головою. Дебют молодого нападника відбувся 15.07.2011 в матчі з «Олександрією». Всього ж у першому своєму сезоні в «Динамо» (2011/12) за молодіжну команду Олег провів 14 матчів і забив два м'ячі.

У нинішньому сезоні результативність Маіка значно зросла з однією відмінною особливістю. Він, як ніхто інший в молодіжній команді «Динамо», вміє підсилити гру при виході на заміну! Досить поглянути на статистику його виступів в осінній частині сезону 2012/13, де Олег шість з шести м'ячів за «дубль» (в 14 матчах) і два з трьох в чемпіонаті U-19 (у п'яти зустрічах) забив після виходів на заміну голи, які в більшості випадків ставали вирішальними! Лише поєдинок з «Говерлою» став для нього винятком.

На рахунку Маіка в поточному футбольному році вже два дублі - у ворота «Таврії» та «Іллічівця». Особливо значущими для команди стали два голи в Маріуполі, які допомогли динамівцям здобути вольову перемогу - 3:2. «Тренер випустив мене на заміну. Сказав, щоб я діяв в атаці, намагався боротися за кожен м'яч. У «Динамо» я ще не забивав два голи за матч. Після гри мене привітали тренери, лікарі, партнери по команді, побажали удачі...», - сказав тоді після фінального свистка Олег, а в наступному ж матчі з «Таврією» знову оформив дубль!

Ну а кар'єрна мета Маіка - пробитися в "основу"! «Я дуже хочу поїхати на збори з першою командою! Але не просто поїхати, а й залишитися там», - зізнався перспективний форвард, який, будемо сподіватися, зуміє з часом досягти поставленої високої мети.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер