Олег САЛЕНКО: «Динамо» – «Валенсія»? На нас чекає цікаве протистояння»

Олег САЛЕНКО: «Динамо» – «Валенсія»? На нас чекає цікаве протистояння»

В ексклюзивному інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» (Київ) він не лише розповів про сильні та слабкі якості іспанської команди, але й оцінив шанси клубів на вихід до наступного етапу.

- Як сприйняли жеребкування та якого суперника хотіли б для «Динамо»?

- Важко було б чекати когось одного, адже серед потенційних суперників киян були більш та менш серйозні опоненти, а все одно все вирішував жереб.

«Валенсія» – доволі серйозний суперник, але й у цієї команди є ігрові проблеми. Сталося так, що цей рік для іспанців – переломний. Філософія футболу в цьому клубі не змінюється з року в рік. Змінюються директори, футболісти та тренери, а підходи до футболу залишаються тими ж. Наскільки я знаю, в цьому сезоні «Валенсія» більше зайнята визначенням своїх подальших перспектив у плані тренера та гравців.

Можу додати, що обидві команди зараз шукають свою гру, тому, впевнений, на нас чекає цікаве протистояння.

- «Зіркових» імен, як це було п'ять років тому, коли за «кажанів» виступали Давид Сильва та Давид Вілья, у «Валенсії» практично немає. Проте, вони не є хлопчиками для биття. Є молоді й талановиті футболісти, а також низка досвідчених виконавців. На ваш погляд, яка з команд сильніша за іменами?

- За іменами, враховуючи останні придбання «Динамо», кияни звичайно ж сильніші. Але потрібно доводити це на футбольному полі та грі. Ви правильно сказали, що «зірок» зараз у «Валенсії» немає, адже ставка робиться на своїх молодих талантів. Команда непогано зіграна, але часом їм просто бракує впевненості в собі.

У даному випадку дуже важливою буде підготовка до цих зустрічей. Вважаю, «біло-синім» буде непросто з «Валенсією» в тому плані, що це будуть перші поєдинки після зимових зборів, у той час як у чемпіонаті Іспанії чемпіонат перебуватиме в самому розпалі.

- Відразу після жеребкування у відставку відправили Мирослава Джукича. Це пов'язано із загальними невдачами, або ж якусь прив'язку до «Динамо» зробити все ж можна?

- Ні, з «Динамо», на мій погляд, це пов'язувати не варто, адже, як я вже казав, клуб дивиться вперед та шукає шляхи до подальшого розвитку. Їм зараз потрібно визначитися з головним тренером, адже якщо одного фахівця переслідують невдачі, то потрібно спробувати на цій посаді когось іншого.

Вважаю, ще до нового року ми з вами зрозуміємо, як «Валенсія» буде виходити із ситуації.

- У нинішньому сезоні «Валенсія» борсається в середині турнірної таблиці, а, знаючи чемпіонат Іспанії, де прохідних команд просто не буває, титуловані клуби час від часу опускаються й до нижчого дивізіону. Можливо, наш суперник зробить акцент на чемпіонаті країни, пожертвувавши єврокубками?

- Швидше за все навпаки! Якщо перспектива змінити ситуацію в чемпіонаті ще нікуди не ділася й як мінімум у середині таблиці команда втримається, то Ліга Європи – чудовий шанс заявити про себе. Якби вони йшли в першій п'ятірці та боролися б за Лігу чемпіонів – це одна справа, а оскільки такої можливості зараз немає – через ігри чемпіонату будуть готуватися до «Динамо».

- Якими є шанси «Динамо» та «Валенсії» на вихід до наступного етапу?

- Проблеми існують в обох командах. У «Валенсії» – новий тренер, а у «Динамо» незабаром розпочнеться зимова підготовка, потроху буде перебудовуватися гра. Тому, вважаю, шанси абсолютно рівні – 50 на 50. Про щось конкретніше можна буде судити після завершення першого збору киян.ї

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер