Олег Шалаєв: «Намагаюся нікому ні в чому не поступатися»

На сьогоднішній день робота «Динамо» на трансферному ринку в зимову перерву обмежується викликом на тренувальний збір кількох гравців молодіжного складу (Гармаш, Коркішко, Парцванія, Петров, Калитвинцев), а також запрошенням на перегляд півзахисника клубу «Краснодар-2000» Олега Шалаєва. Рішення про підписання з ним контракту буде ухвалено після закінчення збору в Ізраїлі, на якому росіянин спробує справити позитивне враження на тренера-співвітчизника.

- Олеже, який настрій після перших тренувальних днів у складі «Динамо»?

- Найпозитивніший. Намагаюся нікому ні в чому не поступатися, виконувати всі вимоги тренерів. Тут зібрані гравці високого рівня, на який мені тільки доведеться вийти. У швидкості, відчуваю, нікому не поступаюся. А ось над технікою володіння м'ячем потрібно ще працювати.

- Як дізнався про інтерес «Динамо» до своєї персони?

- Про це мені повідомив агент наприкінці минулого року. На початку січня вирушив на турнір Гранаткіна у складі юнацької збірної Росії, а потім до Києва.

- Ти сам народився у Санкт-Петербурзі. Яким чином опинився у Краснодарі?

- Вчився у футбольній школі «Зміна», а в п'ятнадцять років перейшов до школи «Краснодар-2000». Певний час виступав за юнаків, потім вирушив на збір із першою командою. Останні два роки виступав у другій лізі.

- На твоєму рахунку п'ять забитих м'ячів. Пригадай, як вдалося відзначитися?

- Три забив зігравши «на добивання», один зі штрафного та ще один вийшовши «на побачення» з воротарем.

- Твоя номінальна позиція – атакуючий півзахисник?

- У клубі - так. А у збірній грав і опорного півзахисника, і на лівому фланзі.

- З ким із динамівців найчастіше спілкуєшся?

- Поки складно сказати, я тут лише кілька днів. Перекинувся з деякими хлопцями кількома фразами. Живу в одному номері з Денисом Дедечком, а в ресторані їм за одним столом із трьома бразильцями.

- У лютому тобі виповниться 18 років. Якщо залишишся в «Динамо», вважатимеш це найкращим подарунком?


- Звичайно, це моя мета. Буду працювати на тренуваннях, у контрольних матчах. Ще восени, до того як дізнався про інтерес з боку «Динамо», дивився матчі киян у Лізі чемпіонів з «Рубіном» та «Барселоною». Зіграти на такому рівні мріє кожен футболіст. Якщо ж доведеться повернутися до Краснодару, значить час мій ще не прийшов. Буду прогресувати і чекати на інші запрошення.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер