Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Динамо» ні в якому разі не можна розслаблятися»

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Динамо» ні в якому разі не можна розслаблятися»

- Як ви вважаєте, після нічиєї «Динамо» та «Шахтаря» в минулому турі чемпіонську гонку вже можна вважати практично завершеною?

- Чемпіонську гонку буде завершено після останнього туру і фінального свистка арбітра, якщо, звісно, чемпіон не буде визначений достроково, за тур або навіть декілька турів відірвавшись на недосяжну відстань. Але ми всі чудово розуміємо, що все йде до того, що «Динамо» після паузи, яка триває, навіть вже не хочу згадувати скільки років, знову може стати чемпіоном.

Це чудово розуміють і самі футболісти, і всі навкруги. Звісно, команди-суперниці намагаються себе заспокоювати, але як показала гра із «Шахтарем», та й інші ігри – уся пройдена динамівцями дистанція, якщо «Динамо» справді завершить сезон на першому місці, то зробить це по праву, адже, передусім, команда цього заслуговує своєю грою.

Звісно, після гри зі «Шахтарем» нотки чемпіонства вже починають з’являтися. Але давайте почекаємо. Зараз ні в якому разі не можна розслаблятися, адже попереду ще п’ять ігор, і у кожній суперник буде битися проти «Динамо». Найважчим суперником у матчах, що залишилися, є «Дніпро», але з повагою треба відноситися і належним чином готуватися до всіх без винятку команд.

- Весняна частина сезону для «Динамо» є важкою та дуже насиченою, команда вела боротьбу на всіх трьох фронтах, набрала форму дуже рано, ще до лютневого протистояння з «Генгамом». Чи залишилися сили у команди Реброва для вирішального ривка?

- Я бачу, що зараз команда, передусім, дуже сильна своїм колективом, морально-вольовим духом. Усі гравці усвідомлюють, що їм залишилося зробити усього п’ять кроків до своєї завітної мрії, задля якої вони важко працювали весь рік. Та ж сама гра з «Шахтарем» дуже показова у тому сенсі, як виглядає команда. Ми розуміємо, наскільки важкий графік був у «Динамо» перед зустріччю у Львові – спочатку «Фіорентина», потім гра у Луцьку з «Волинню», далі матч у Флоренції у меншості…

Багато хто вважав, що у команди не стачить сил після такого вояжу та гри у меншості, але у грі з «Шахтарем» команда продемонструвала і характер, і волю до здобуття результату, і величезну працездатність. Тому останні п’ять кроків до чемпіонства «Динамо» має зробити будь що, навіть якщо вже не залишатиметься сил.

- Як ви вважаєте, чи мають орендовані «Говерлою» динамівці брати участь у цій грі, зважаючи на важливість результату для «Динамо»?

- Особисто я підтримаю будь-який розвиток цієї ситуації. Адже чітких правил щодо цього питання, чіткої резолюції немає. Тільки «Динамо» має право вирішувати, будуть вони грати чи ні. Якщо не будуть, нічого кримінального у цьому не буде. Ми бачили, як «Шахтар» нещодавно «однією лівою» обіграв луганську «Зорю», яка у нинішньому сезоні виглядає досить пристойно. А все тому, що в матчі не брали участь орендовані «Зорею» у «Шахтаря» гравці, які є лідерами команди.

- Як можете охарактеризувати суперника «Динамо» у цьому матчі, «Говерлу»?

- Не можна не відзначити, що «Говерла» на даний момент знаходиться у непоганій формі, особливо це стосується функціонального стану. Підтвердженням тому є вирвана на останніх хвилинах перемога у грі з «Олімпіком», нічиї в іграх із «Чорноморцем» та «Металістом», де «Говерла» поступалася по ходу зустрічей, упевнена перемога над «Іллічівцем». Команда здатна додавати у кінцівці гри, а це свідчить про хорошу функціональну підготовку. Крім того, у команди В’ячеслава Грозного простежується дуже якісна організація гри. Але, звісно, якщо порівнювати по рівню гравців, по якості гри та іншим критеріям, то «Динамо» на порядок краще за цю команду, тому київський клуб у цій грі, звісно, є беззаперечним фаворитом.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер