Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Вважаю, що динамо продемонструвало характер та бійцівські якості»

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Вважаю, що динамо продемонструвало характер та бійцівські якості»

- Наскільки складно виконати план на гру і досягти бажаного результату за таких погодних умов, з якими зіткнулися гравці «Динамо» в Загребі?

- Правильно багато хто казав, у тому числі Ігор Михайлович і Олексій Михайличенко, про те, що як такого футболу не було. По такій грі складно щось показати, проявити якусь майстерність. Хоча Ярмоленко її проявив у окремо взятому епізоді. Справа в тому, що по такій грі успіху досягає той, хто швидше пристосується, хто буде хитрішим, тому що на такому полі вмикаються зовсім інші механізми. Звісно, боротьба, бажання не поступитися по такій грі та фізичні кондиції гравців також виходять на перший план. Тому якщо коментувати з цієї точки зору, то я вважаю, що «Динамо» продемонструвало бажання, бійцівські якості, фізично команда також виглядала добре, тому що вистачило на всі 90 хвилин. А аналіз із технічної і тактичної сторони цього матчу давати складно.

- Під час обговорень багато хто жартома казав, що в Загребі був не футбол, а якийсь інший вид спорту. А які у вас асоціації викликав цей матч?

- Я вважаю, що все ж це був футбол, тому що грали 11 на 11 і футбольним м'ячем. Не волейбольним, не гандбольним, не м'ячем для водного поло, а футбольним. Просто погода внесла в гру свої корективи. Я думаю, що багато футболістів, нехай і не всі, потрапляли вже в такі ситуації. Та я й сам, коли був футболістом, грав за поганої погоди. Колись я грав за «Дніпро» проти «Партизана» за таких умов. Тому я не скажу, що футболісти не були готові грати в таку погоду. Я думаю, що за свою кар'єру багатьом футболістам доводиться грати в таких умовах.

- А крім матчу з «Партизаном» у вашій футбольній біографії були ще такі матчі?

- Думаю, близько п’яти матчів у мене таких було. Не повірите, у мене навіть в Греції подібне було! Грали на Кубок десь у горах і там у них йшов сильний сніг. Можливо, навіть було ще гірше, більше снігу було. Просто для футболістів це погано, тому що майстерність нівелюється. Більш слабка команда на такому полі має дуже хороші шанси. Для «Барселони» таке поле - це взагалі катастрофа! Футболісти такі умови не дуже люблять, тому що футбол перетворюється на важку роботу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер