Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «У нас є гідна зміна»

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «У нас є гідна зміна»

- Це був справжній фінал – ми побачили інтригу, ми побачили вилучення. Гадаю, вболівальникам гра сподобалася. Ми знали, що будемо грати з хорошою, сильною командою, недаремно ж вони вийшли до фіналу. Тому гра видалася важкою. Хочу висловити величезну подяку хлопцям за те, що вони вистояли, навіть переступили через себе та виграли такий важкий поєдинок.

- Сьогодні деякі виконавці, зокрема, автори голів, проявили високу індивідуальну майстерність. Наскільки вони вплинули на гру команди та підсумковий результат?

- Безумовно, ми сьогодні забили, не побоюся цього слова, шедевральні м'ячі. Такі м'ячі рідко побачиш навіть у дорослому професійному футболі. Це говорить про те, що в нас є група гравців, навіть уся команда, яка готова підвищитися у класі. Ці хлопці заслуговують на те, щоб поповнити лави «Динамо» U-19 та дублюючого складу. Я сподіваюся, що в найближчому майбутньому це резерв основної, першої команди «Динамо» Київ.

- Що сталося у другому таймі? Маючи гандикап, ви свідомо віддали ініціативу?

- Ви знаєте, ми нічого не віддавали. Сьогодні була установка на гру – не поступитися жодним сантиметром футбольного поля. Хлопці, як могли, виконували це завдання. Але я ще раз повторюся: «Карпати» – дуже сильна команда, хороша, «граюча» команда. Тому нам було важко. Ну й звичайно, низка травм, яка спіткала нас, втома не могли не позначитися. Десь хлопці підсіли, але честь їм та хвала за те, що вони витримали той темп, те напруження, хоч було й непросто.

Найголовніше, що сьогоднішня гра показала для мене, як для тренера, – це те, що в нас є резерв, у нас є гідна зміна, хлопці, які гідні поповнити лави першої команди. Найважливіше, що я побачив сьогодні те наше динамівське, те найкраще, що було за моїх часів. Зараз у нас є послідовники, які сьогодні це показали. Приємно констатувати той факт, що «Динамо» було, є й буде. Є хлопці, є продовжувачі, які понесуть динамівський прапор із гордо піднятою головою, а ми, як колишні футболісти, а зараз тренери, будемо намагатися зробити все для того, щоб вони з честю несли цей прапор.

- Костишин у вашій команді виконує роль своєрідного джокера? Сьогодні він мав чудовий шанс знову відзначитися голом, за кілька хвилин до цього вийшовши на заміну...

- Безумовно, я хочу висловити слова подяки й Денису, й усій команді за те, що вони проявили свої найкращі якості. Я думаю, що для Дениса це хороший знак у плані того, що він гідний поповнити лави команди U-19. Я думаю, тренери звернуть на нього увагу. Але, якщо чесно, я не хотів би переходити на персоналії. Виграла вся команда, всі хлопці молодці.

Все ж таки, як не крути, творці перемоги на футбольному полі – це футболісти. Ми лише спрямовуємо їх та допомагаємо їм. На полі була команда. Команда київського «Динамо». І вона виконала те, на що ми налаштовували її перед початком турніру – виграти всі п'ять поєдинків. Нашому тренерському штабу з Олександром Радченком вдалося достукатися до хлопців та донести їм те, що динамівці завжди грають до кінця, динамівці ніколи не здаються, навіть коли їм важко, динамівці досягають результату. Велика подяка нашим гравцям за перемогу.

- Наприкінці гри ваші підопічні вдалися до так званих футбольних хитрощів?

- Знаєте, є хороша приказка: «На війні всі методи, засоби та цілі виправдані». Ці футбольні хитрощі говорять про те, що в нас навчена команда, й навіть у такі важкі моменти, коли цейтнот часу на те, щоб прийняти рішення, хлопці розуміють, що їм потрібно робити. Можливо, не в той бік, але найголовніше, що це приносить результат. Я вважаю, що головне у футболі – результат, і заради результату інколи можна трошки вдатися до футбольних хитрощів.

- Ця команда – випускники академії, й ви, напевно, будете всіх рекомендувати тренерам юнацької та молодіжної команд. Тим не менш, як ви гадаєте, хто з хлопців ближчий до того, щоб уже зараз заграти на більш високому рівні?

- Практично вся команда зараз переходить до «Динамо» U-19. Деякі хлопці були під питанням. Не стану приховувати, той же Костишин. Але я гадаю, що своєю грою він заслужив на те, щоб залишитися в «Динамо». Те ж саме можна сказати про Юру Воробця, Рому Метя. Вся команда стала чемпіонами, всі вони – основа, опора, тому когось викреслювати, когось не брати ми просто не маємо права.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер