Олега Гусєва прооперують у Бельгії

Олега Гусєва прооперують у Бельгії

Епізод на 57-й хвилині суботньої зустрічі чемпіонату України між «Динамо» і «Таврією» запам’ятався вболівальникам не результативним ударом Тіберіу Гіоане. Олег Гусєв, віддавши гольову передачу на румуна, перескочив через суперника, невдало приземлився на опорну ногу і впав на поле. Покинути його зміг лише за допомогою лікарів…

По завершенні зустрічі, ще до проходження Гусєвим обстеження в клініці, президент «Динамо» Ігор Суркіс, підозрюючи про негаразди, назвав перемогу пірровою. Проведена наступного дня МРТ виявила пошкодження передньої хрестоподібної зв’язки колінного суглобу.

Варто віддати належне Гусєву, який попри невтішний діагноз намагається не втрачати оптимізм. Приїжджає на базу, спілкується з партнерами і обслуговуючим персоналом. Керівництво клубу прийняло рішення оперувати Гусєва в клініці лікаря Мартінса в Бельгії, який спеціалізується на колінному суглобі.

У Бельгію Гусєв у супроводі клубного лікаря Тимофія Ткаченка повинен вилетіти найближчими днями. Зараз іде оформлення усіх необхідних документів. Спочатку гравцю зроблять артроскопію і потім, встановивши остаточний діагноз, проведуть операцію. Лише після неї лікарі дадуть орієнтований термін реабілітації.

Поки ж, виходячи з практики, лікарі відводять на відновлення близько п’яти місяців. Цифра ця приблизна і може коректуватись як у більшу, так і в меншу сторону. Багато залежить від самого футболіста, його наполегливості та бажання швидше повернутись у строй.

Занепокоєний втратою невтомного правого хава тренер «Динамо» Юрій Сьомін: «В Олега дуже сильний характер, він «легкий» хлопець, зайвої ваги в нього немає, тому, думаю, він повинен видко відновитись і вернутись до нас. Це наш провідний гравець, без нього буде дуже важко». І справді, наставнику потрібно вирішити непросте завдання – знайти заміну гравцю, місце якого на полі з літа 2003 року в «Динамо», а потім і в збірній України, сумніву не підлягало.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер