Олег Лужний: «Перед грою Бангура пообіцяв забити два м'ячі»

Олег Лужний: «Перед грою Бангура пообіцяв забити два м'ячі»

«Динамо» - «Шахтар». Післематчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Хочу віддячити наших справжніх уболівальників, які незважаючи на сльотаву погоду прийшли на стадіон. І, звичайно, своїх гравців. Вони повністю виконали мою настанову на гру.

- У чому вона полягала? Настанова була актуальною на такому полі?

- Настанова може бути одна – лише перемогти. Стосовно тактики: у пас на засніженому газоні грати було неможливо. Пас можна було давати лише за спину захисникам, а потім їх атакувати. Усе просто: менше коротких передач – менше помилок.

- Чим викликана заміна Діакате?

- Швидше за все, у нього рецидив старої травми, перелом плеча. Його повезли до лікарні.

- Будучи гравцем, вам доводилось виходити на таке поле?

-Бувало. У Лізі чемпіонів, з «Панатінаікосом». Тоді було ще холодніше, 7-8 градусів нижче нуля. Багато разів доводилось грати в таких ситуаціях. Тут хто виграє боротьбу, той і перемагає.

- Тренер «Шахтаря» оцінив суддівство, у кому був призначений сумнівний пенальті і перервано три виходи динамівців один на один, як нормальне. Ваша думка про роботу арбітра?

- Такі пенальті призначати просто смішно. Правда, рішення приймає суддя. Щодо офсайдів, теж не все зрозуміло. Але це його рішення. Суддя для того і призначений, аби їх виносити. Якщо він вирішив, значить так повинно і бути.

- Якщо тренер «Роми» подивиться сьогоднішню гру, це вплине на його думку про гру «Динамо»?

- Якщо він її подивиться, все рівно нічого не побачить.

- Після гри в Манчестері ви сказали, що Бангура зараз не в формі. Що вам підказало випустити сьогодні нападаючого в стартовому складі?

- Перед грою він мені пообіцяв, що заб’є два голи. Він сказав: якщо випустите мене, обов’язково заб’ю. 

                                                                                 * * *

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря»:

- По-перше, ця гра не повинна була відбутись. По-друге я вважаю перемогу “Динамо” заслуженою. Вони показали характер, більше жертвували. Зрозуміло, удача любить сміливих. Бангура забив дуже красиво, м’яч відскочив від штанги.

До гри поле можна було почистити краще. Я помітив, що після перерви поле почистили краще, аніж у першому таймі. За таких погодних умов багато залежить від удачі. Ясно було, що якщо одна команда першою заб’є, іншій буде важко відігратись.

Хочу привітати команду «Динамо» і хотів би відзначити в складі суперника Гіоане. Він був на всіх ділянках поля, встигав і забирати м’ячі, і передачі робити. І це при тому, що в ньому був дуже важкий момент, він довго не грав. Але він повернувся на поле і показав себе лідером.

- Чому капітанська пов’язка перейшла від Чигринського до Срна?

- Із тими помилками, яких Дмитро допускається останнім часом, не думаю, що він вартий капітанської пов’язки.

- Коли «Динамо» забивало другий м’яч, Єзерський повинен був опікати Бангуру?

- Ви праві, при першому голі було теж саме. Занадто далеко (гравці «Шахтаря» - прим. редакції) розташувались від нападаючого.

- Прокоментуйте суддівство.

- Гадаю, арбітр допустився певних помилок. Що стосується пенальті, потрібно проаналізувати момент. На такому полі судити було дуже важко, але рефері зі своєю роботою справився. Якщо проаналізувати кожний момент, то можна буде висунути претензії. А зараз, одразу після гри, цього робити не можна.

- У вашій тренерській кар’єрі доводилось грати в таких умовах?

- Ніколи. Поле не було готовим і обом командам довелось грати в дуже важких умовах. Добре, що обійшлось без важких травм. На такому полі потрібно грати дуже жорстко. У «Динамо» в цьому матчі була божевільна мотивація, останній шанс зачепитись за боротьбу за перше місце. Природно, на перший план вийшли бійцівські якості. У першому голі Дуляй не поставив жорстко ногу, боротьбу в нього виграв Гіоане і віддав пас на Бангуру.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер