Олег Лужний: «Я заставлю очі футболістів горіти»

Олег Лужний: «Я заставлю очі футболістів горіти»

Виконуючий обов’язки головного тренера «Динамо» Олег Лужний, а також нападаючий Максим Шацьких поспілкувались із журналістами напередодні поєдинку завершального туру Ліги чемпіонів проти лісабонського «Спортинга».

- Олегу Романовичу, проясніть ситуацію із Федоровим? Він завтра гратиме?
Олег Лужний: - У Сергія були проблеми перед грою з «Таврією» і він тренувався за індивідуальною програмою. Учора він уже повернувся до загальної групи. А гратиме він завтра чи ні залежатиме від його самопочуття.

- На який результат ви розраховуєте в завтрашньому матчі?

Олег Лужний: - Команда не може виходити на поле і розраховувати на інший результат, окрім як на перемогу. Якщо налаштовуватись на нічию або поразку, то для чого взагалі грати?

- Поразка в матчі зі «Спортингом» автоматично зробить підсумки групового турніру нинішньої Ліги чемпіонів гіршими за всю історію виступів клубу у цьому турнірі. Цей фактор давить на команду?

Олег Лужний: - Усі гравці прекрасно усвідомлюють нинішній стан речей. Завтра ми намагатимемось докласти максимум зусиль, аби добитись позитивного результату.

Максим Шацьких: - У завтрашньому матчі гратимемо лише на перемогу – іншого не дано. Як усе складеться, покаже завтрашній вечір.

- Виступ і Лізі чемпіонів – це не лише матчі з європейськими командами, але й солідні гроші. Футболісти отримають преміальні у випадку перемоги?

Олег Лужний: - Само собою. У випадку перемоги чи нічиї президент із перерахованої суми виділяє певний відсоток на гравців. Так буде і цього разу.

- У чому полягає головний стимул для команди в завтрашньому матчі?

Максим Шацьких: - Так, турнірної мотивації у нас завтра не буде. Але існують такі поняття, як престиж клубу і престиж кожного окремо взятого гравця. На даний момент цей фактор являється вирішальним.

Олег Лужний: - Гравці повинні показати, що минулі невдачі – це всього лиш неприємна випадковість. Вони повинні продемонструвати як Європі, так і всій Україні, на що здатні.

- Олегу Романовичу, завтра у вас останній матч у якості в.о. головного тренера. Для себе особисто ви шукаєте мотивацію у цьому поєдинку?

Олег Лужний: Немає різниці, виконую я обов’язки головного тренера чи я просто головний тренер. Якщо я виводжу команду на матч, то я повинен налаштувати футболістів на перемогу, змусити їх очі загорітись.

- У чому «Динамо» поступалось «Спортингу» в київському матчі? Чи зможе команда уникнути тих помилок у Лісабоні?


Олег Лужний: - Футболісти також люди. І у кожної людини є право на помилку. А програш у Києві можу пояснити недостатньою дисципліною. Адже рівень нашої команди ні в чому не поступається рівню суперника.

- Максиме, тривалий час в «Динамо» було заведено проводити літні збори в Ялті. Через них проходили і ви, і Олег Лужний. Останні два сезони клуб відмовився Криму, віддавши перевагу Швейцарії. Який вид підготовки ви вважаєте більш ефективним?

Максим Шацьких: Моя справа – виконувати роботу, яка від мене вимагається. Футбол не стоїть на місці, підготовка спортсменів теж стає ефективнішою. Гадаю, такі збори, які були в Ялті, зараз уже не актуальні. Тренерський штаб вибирає більш прийнятні місця для проведення зборів, які краще всього підходять для підготовки до чемпіонату.

- Той факт, що результати стали на порядок нижче, вважаєш збігом?
Максим Шацьких: - Важко відповісти на це запитання.

- Олегу Романовичу, ви вже визначились, хто завтра стоятиме у воротах?
Олег Лужний: - Поки що ні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер