Олег Лужний: «Вище голови не стрибнеш»

Олег Лужний: «Вище голови не стрибнеш»

Післяматчева прес-конференція виконуючого головного тренера «Динамо» Олега Лужного і головного тренера «Роми» Лучано Спалетті

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера "Динамо":
- Розкажіть про настанову на гру.

- Настанова була грати за схемою 4-5-1. Що вам ще сказати? Точніше, що ви хочете від мене почути?

- Хто за яку зону відповідав у центрі поля?

- Гусєв – правий півзахисник, Ротань – правий півзахисник у середині поля, Гіоане – опорний півзахисник, Нінкович – лівий півзахисник у середині поля, Рінкон – під нападаючим.

- Чом уростань грав сьогодні в центрі?
- Я поставив на поле всіх гравців, які на сьогоднішній день могли стояти на ногах.

- У чому причина сьогоднішнього результату?
- Погана концентрація гравців із перших хвилин матчу, це призвело до швидкого голу в наші ворота. А ще погана гра команди в обороні. Останні слова особливо стосуються центральних захисників.

- Оцініть гру Рибки.

- В основному, відіграв нормально. Щоправда, з тренерської лави не було видно епізод, коли нам забивався перший гол, і поки я не можу оцінити ступінь вини Рибки в цьому пропущеному м’ячі.

- Вам не прикро за те, що відбувається зараз із «Динамо» і за гру, яку показує команда?

- А що ми можемо зробити, якщо в нас футболісти такого рівня? Вище голови не стрибнеш. У даному випадку ми не можемо стрибнути вище рівня чемпіонату України.

Лучано СПАЛЕТТІ, голоний тренер "Роми":

- Той факт, що «Манчестер» вирвав три очки в матчі зі «Спортингом» зіпсував вам переможний настрій?


- Виходячи з того, яку гру продемонстрували мої підопічні сьогодні, можна говорити пор те, що ми заслуговуємо більшого, аніж друге місце в групі. Що стосується «Манчестера», то вони показали свою гру, проявили свій характер. Але, повторюсь, гадаю, що ми могли б розрахувати на більший результат, аніж той, який є зараз.

- Чим була викликана заміна Таддеї?
- Я навмисне випустив його в основному складі, щоб подивитись, як він себе проявить. Але сили в нього досить швидко вичерпались, накопичилась м’язова втома, і тому довелось його замінити.

- Наскільки серйозна травма Де Россі?

- Потрібно поговорити ще й з лікарями. Я завжди говорив про основний принцип у футболі: необхідно мати таку команду, у якій завжди можна знайти рівноцінну заміну будь-якому гравцю. Гадаю, саме це нам вдавалось продемонструвати.

- Ви раніше зустрічали такого центр форварда, який би говорив: «Ні, я не торкався м’яча, я не є автором гола»?

- У таких випадках повторний перегляд епізоду дозволяє визначити, хто саме являється автором гола. Але справа ж не в цьому, головне, аби команда зіграла так, як від мене вимагається, і добилась необхідного результату. А якщо гравець у певний момент відчуває невпевненість або почуває, що партнер має кращу можливість забити гол і віддає йому пас, це лише вітається. Ми маємо справу з командною грою, і саме в колективних діях криється запорука успіху. Індивідуальні заслуги виходять на другий план.

Звичайно, це добре, що Вучинич чесно зізнався, що забив не він, а Пануччі. У той же час, Пануччі сказав, що якби Вучинич не зробив того забігання у розрахунку на передачі від нього, то не біло б взяття воріт. Це і є справжнім проявом колективної гри.

- Журналісти чекали на вас на цю прес-конференцію близько години. Що завадило вам прийти раніше?

- Мені шкода, що так склалось, але перш ніж прийти до вас, мені довелось поспілкуватись із телевізійниками, я підходив до камери італійського каналу. Є певні пріоритети. Утім, усі ці моменти чітко прописані в регламенті, па їхнє виконання контролюється комісаром УЄФА.

- Де Россі розповів про пар стосовно того, чи зможе «Манчестер» вирвати перемогу на останній хвилині…
- Чесно кажучи, я про це нічого не знаю. Звичайно, краще виходити на гру, знаючи, що не залежиш від результату інших матчів. Кажуть, що манкуніанці провели свій не кращий матч.

- Турнірна боротьба завершена. І все-таки, чи не буде заключний матч із «Манчестером» прогулянкою для «Роми»?

- Ні, в жодному разі! Цей матч має для нас принципове значення, тим паче перед своїми вболівальниками. Нагода зіграти з «Манчестером» випадає не часто. Крім того, не приховую, перемога в Лізі чемпіонів проиносить клубові певний дохід.

- Чи є команда, яз якою вам би не хотіло зустрітись у плей-офф?
- Чесно кажучи, я про це ще не думав – вся наша увага була сконцентрована на матчі з «Динамо». У плей-офф виходять 16 прекрасних команд – усі суперники гідні, важко знайти слабаків.

- Чи знаєте ви, що сьогоднішній матч став останнім на «Олімпійському», якйитепер закривається на реконструкцію?

- Так, нам про це відомо. Це стало для нас додатковим стимулом, ми стали частиною цього славного стадіону, історія якого тісно переплітається з історією «Динамо». Для нас це приємно.

- Що вам допомогло сьогодні перемогти?
- Наполегливість, увага і сила розуму гравців, які належним чином поставились до гри.

- Можете когось виокремити в складі «Динамо»?
- Шацьких, Бангура, Ротань, Рінкон. Окрема тема – Гусєв. Тим і важливіша для нас ця перемога – ми змогли обіграти команду, за яку грає не одна помітна індивідуальність.

- Чи була настанова на швидкий гол?
- Звичайно, це чудово, якщо вдається забити з самого початку – команда відразу отримує значну перевагу і завдання спрощується. Але в даному випадку не менш важливо зберегти настрій на всю гру.

- Наскільки ви задоволені грою «Роми», продемонстрованою сьогодні?
- Я цілком задоволений. Перш за все ставленням, хоча «Рома» - це перш за все технічна команда.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер