Олег Лужний: «Те, що я сказав футболістам, залишиться між нами»

Олег Лужний: «Те, що я сказав футболістам, залишиться між нами»

Наставники команд Олег Лужний і Паулу Бенту прийшли на перед матчеву конференцію в діаметрально протилежному настрої. Утім, як і результат на табло. Пропонуємо вашій увазі повну версію спілкування тренерів із журналістами.

Олег Лужний, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Учора ви говорили про те, що в сьогоднішньому матчі очікуєте від команди віддачі. Чи побачили ви зі сторони «Динамо» боротьбу?

- Якщо ви пам’ятаєте, після гри з «Манчестером» я сказав про те, що з футболістами такого класу ми не може грати вище за рівень чемпіонату України. У них немає нічого – ні характеру, на духу, ні футбольної зрілості…

- У моменті, коли забивався другий гол, хто повинен був опікати Жоро Моутіньо?

- Це ж не було стандартне положення, а чисто ігровий момент. Ніхто не повинен був особисто грати проти капітана господарів. Просто не потрібно було відходити назад, потрібно було зустрічати суперника раніше.

- Як відомо, Юрій Сьомін заявив, що з футболістами «Динамо» можна будувати команду, яка гратиме на хорошому рівні. Мовляв, насправді це дуже хороші виконавці. Ви згідні з цією думкою?

- Говорячи про те, що вони «хороші», ви маєте на увазі, що вони симпатичні? Якщо Юрій Павлович зможе щось зробити з цими гравцями, честь йому і хвала.

- А ви як гадаєте, із цих гравців можна зліпити команду?

- Думаю, ні.

- Інколи буває, що бракує майстерності, техніки. Але характер і дух виховуються в колективі, закладаються тренером. Можливо, проблема відсутності характеру у гравців – утому числі і ваш прорахунок?

- Ви гадаєте, характер напрацьовується? Не згоден із вами на двісті відсотків. Характер повинен бути присутнім із дитинства, всередині. Я як можна виробити характер, я не знаю.

- Чи були передбачені певні санкції у випадку поразки в сьогоднішньому матчі?

- Скільки вже можна штрафувати? Який смисл карати, якщо футболісти просто не можуть грати.

- Дії Несмачного в сьогоднішньому матчі відповідають рівню Ліги чемпіонів?
- Перед будь-якою грою кожного гравця ми запитуємо: як він себе почуває і чи готовий грати. Якщо гравець говорить, що почувається нормально, я йому довіряю і ставлю в склад. І що я можу зробити в ситуації, коли людина, яку я випустив на поле, допускається дитячих помилок?

- Якби арбітр не призначив пенальті у ворота «Динамо», матч би склався по-іншому для вашої команди?

- Погоджусь із вами, але що поробиш? Це вже позаду. З іншого боку, і в першому, і в другому таймі у нас були моменти для взяття воріт суперника – потрібно було їх реалізувати, і тоді матч точно проходив би в іншому руслі. Однак майстерність є майстерність, клас є клас.

- На початку 90-х «Динамо» потрапило приблизно у таку ж чорну смугу. Тоді ви були гравцем «Динамо», зараз працюєте тренером. На ваш погляд, зараз ситуація більш важча, аніж тоді?

- Я би не сказав, що ми дуже погано виступали на початку 90-х. Часті провальні матчі чергувались із яскравими перемогами. Теперішня ситуація – повний абсурд. Не взяти жодного очка в групі – це вже навіть не смішно.

- На ваш погляд, чи є вина Луценка в пропущених м’ячах?

- У жодному з пропущених м’ячів не бачу вини Тараса.

- Що ви сказали гравцям після матчу?

- (Сміється) Нехай це залишиться між нами. У двох словах: подякував їм за гру та віддачу.

- Що вам особисто принесла ця Ліга чемпіонів?

- Гадаю, кожен тренер колись повинен починати на такому рівні. Думаю, що здобутий досвід піде мені лише на користь.

- Невелику надію подарував сьогодні Кравець…

- Гадаю, що Кравець чудово увійшов у гру. У нього було два моменти, які міг утілити в голи. Як для 18-річного футболіста, він виглядав дуже добре. Гадаю, із нього вийде чудовий футболіст, якщо він продовжуватиме в тому ж дусі.

Пауло Бенту, головний тренер «Спортинга»:

- На перед матчевій прес-конференції ви сказали, що для вас дуже важлива перемога в поєдинку проти «Динамо». Наскільки ви задоволені сьогоднішнім результатом?


- Ми сьогодні грали добре і показали при цьому відмінний результат. Окрім того, в другому таймі ми могли добитись значно кращого результату, але, на жаль, не зуміли реалізувати низку вигідних можливостей. Тепер ми продовжимо боротьбу в Кубку УЄФА, де нас чекають, певен, сильні суперники. Безумовно, нас очікують певні труднощі, але старатимемось провести ці ігри в тому ж дусі, в якому провели сьогодні. І, звичайно ж, наше завдання – пройти якомога далі в Кубку УЄФА.

Але, як би там не було, гадаю, що в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів ми показали хороший результат. Принаймні, у нас є чіткий прогрес у порівнянні з минулорічним сезоном, коли у вирішальному поєдинку зі «Спартаком» ми не зуміли здобути результату і опинились на останньому місці в групі. До цих пір вважаю поєдинок найневдалішим за час мого перебування в клубі.


- Як гадаєте, ця перемога зможе примирити вболівальників «Спортинга»?

- Мені важко відповісти на це запитання. Найголовніше, аби команда здобула сьогодні перемогу. Ми не могли перед матчем думати про примирення фанатів, усі наші думки були лише про подинок із «Динамо»

- Чого забракло «Спортингу» для виходу в плей-офф Ліги чемпіонів?

- На не вистачає рішучості у вирішальних матчах. Показовим у цьому плані став поєдинок із «Ромою», коли ми вели по ходу зустрічі, але не зуміли утримати переможний рахунок.

- Що ви можете сказати про гру Мігеля Велозу?

- Я задоволений грою цього футболіста в сьогоднішньому матчі.

- Перед початком групового турніру ви очікували, що «Динамо» може виступити настільки погано і не набере у підсумку жодного очка?

- Очки суперники не були для нас важливими. Ми думали не про це , і, перш за все, про свій виступ у груповому турнірі, прагнули набрати максимум очок у кожному матчі.

- Наскільки серйозна травма в Лієдсона?

- Поки не можу сказати нічого непевне, але ми сподіваємось, що нічого серйозного з ним не трапилось.

- Прокоментуйте інформацію про те, що Ізмайлов може у київське «Динамо». Наскільки важливий цей гравець для «Спортинга»?

- Залишу це запитання без коментарів.

- Як змінилась гра «Спортинга» у порівнянні з минулим сезоном?

- Як ви розумієте, не буває однакових ігор, не буває однакових сезонів. У той чи інший час у команді грають різні футболісти, і це, безумовно, відбивається на якості грі, яку демонструє команда.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер