Олександр Іщенко – про підсумки Кубка Валерія Лобановського серед команд 2013 і 2014 р.н.

Олександр Іщенко – про підсумки Кубка Валерія Лобановського серед команд 2013 і 2014 р.н.

Директор ДЮФШ «Динамо» поділився враженнями від Кубка Валерія Лобановського серед команд, складених із гравців 2013 та 2014 р.н., який завершився на полях динамівської академії.

- Враження від турніру яскраві. Ви бачили скільки було глядачів, переважно це батьки. Нам дуже приємно, що дитяче свято футболу відбулося тут, на динамівській базі ДЮФШ. Ви бачили, як віддавались на полі гравці, як вболівали батьки, як переживали тренери. Для нас дуже важливо показати у цей складний час, що Україна не зупиняється, розвивається, готується до перемог. У тому числі у футболі.

- Попри те, що наймолодші динамівці перемогли у турнірі, трохи старші посіли друге місце, склад команд зараз зовсім не оптимальний?

- На цьому турнірі ми побачили дуже багато потенційних гравців, яких ми залучимо до своїх лав, оскільки у нас майже 50% молодших груп виїхало за кордон. Але це нам дає ще один шанс передивитись усіх юних талантів, які є в Києві та області. А також з інших регіонів, на турнірі були присутні команди з Черкас, Чернівців. Такі турніри і мають на меті перегляд гравців, які нас зацікавлять у майбутньому.

- З якими складнощами в організації турніру у воєнний час ви зіткнулися?

- Якби була повітряна тривога, усі перемістилися б у бомбосховище, яке є на базі академії. Ми вже неодноразово переривали тренувальні заняття, і хлопці чекали завершення повітряної тривоги. Добре, що сьогодні не довелося переривати турнір. Слава і велика шана нашим Збройним Силам.

Все, що ми проводимо – завдяки їм і, у тому числі, для них. У нас є діти, батьки яких на фронті. Думаю, їм буде дуже приємно побачити те, що сьогодні відбувалося у нас.  

- Зараз Київ є тимчасовим прихистком для багатьох дітей та сімей з регіонів, де ведуться активні бойові дії. «Динамо» готове допомагати їм не полишати займатися футболом?

- Так, зараз у нас тренується дуже багато дітей з Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу та інших міст. Ми всіх приймаємо, всім даємо шанс працювати з нами з надією на те, що вони в майбутньому зацікавлять нас як перспективні гравці.

Наші двері відкриті для всіх. ДЮФШ «Динамо» зараз постійно проводить набір. Якщо діти мають бажання потрапити до футбольної школи «Динамо», вони або їх батьки мають просто дізнатися, коли проводяться тренування у їх віковій групі. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер