Олександр Караваєв: «Ретельно готуємося до протистояння з «Фенербахче»

Олександр Караваєв: «Ретельно готуємося до протистояння з «Фенербахче»

Універсал київського "Динамо" Олександр Караваєв підбив підсумки швейцарського етапу передсезонних зборів команди та поділився очікуваннями від протистояння з турецьким "Фенербахче" у рамках другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

- У яких кондиціях перебуває команда за підсумками швейцарського збору?

- Не можу сказати, що ми наразі готові на сто відсотків, однак уже підходимо до високого рівня фізичної готовності. В останній контрольній грі ми продемонстрували більш злагоджену взаємодію між собою. Ми переносимо на поле те, що відпрацьовуємо на тренуваннях, і з кожним днем набираємо форму.

- Мірча Луческу та його тренерський штаб розпочали активну стадію підготовки до поєдинків із "Фенербахче". Що наразі відомо про цю команду?

- У нас поки що було одне теоретичне заняття, в ході якого ми ознайомилися з суперником. Подивилися контрольну гру "Фенербахче" з "Партизаном". Можу сказати, що це організована команда, де помітний почерк тренера, із яким ми перетиналися минулого сезону в Лізі чемпіонів, коли він очолював "Бенфіку".

Гравці "Фенербахче" дуже сильні в індивідуальному плані, насамперед в атаці, та злагоджено діють на полі. Тому ми дуже ретельно готуємося до протистояння з турецькою командою.

- У 2017 році ти виступав за "Фенербахче". Чи буде для тебе зустріч із цією командою особливою?

- Я провів у "Фенербахче" півроку та мало грав. Однак цей період залишив по собі приємні спогади, адже у "Фенербахче" палкі фани, які з самого малечку вболівають за свій рідний клуб. У цієї команди дуже сильна підтримка, яку ми відчуємо. 

Вважаю, що жереб звів у цьому раунді кваліфікації дві найсильніші команди - "Динамо" та "Фенербахче". Тому буде дуже складна гра. Але у нас є всі шанси пройти далі, адже ми дуже ретельно підходимо до цього протистояння.

- Команда розуміє, що цей поєдинок важливий не лише для "Динамо", але й для всього українського футболу та всіх українців?

- Звісно, це так. Ми побачили, що у нас сильна та єдина нація, яка зараз об'єднується на будь-якій ниві - будь то політика чи спорт. Ми одне ціле. Упевнений, що ми будемо перемагати на всіх фронтах - як на спортивному, так і на нашій українській землі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер