Олександр Шовковський – про матч з «Оболонню»

Олександр Шовковський – про матч з «Оболонню»

Головний тренер «Динамо» в ефірі FootballHub прокоментував гру своїх підопічних у завершальному матчі року проти «Оболоні».

- Сьогодні була складна, місцями груба гра. Наскільки це вплинуло на ваших футболістів?

- Складна гра була. Останнім часом у нас завжди непрості матчі з командою «Оболонь». Я так розумію, вони налаштовуються з додатковим присмаком, якщо можна так сказати. Ми розуміли, що буде непросто, знали, за рахунок чого вони грають. В першому таймі ми робили доволі багато помилок, хоча ми говорили з командою, як плануємо грати.

У нас були напрацювання, ми могли забивати і після кутового, і після розіграшу штрафного удару, коли відбулося вилучення. Мали переводити гру до більш спокійного русла. Я розумію хлопців, як своїх, так і команди «Оболонь» - ніхто не хоче програвати.

- Наскільки ця гра відрізнялася від попередньої, коли суперник доволі високо зустрічав? Сьогодні ж «Оболонь» стала всією командою в оборону і вибігала у контратаки. Вашим гравцям було складніше діяти проти більш закритого суперника?

- Кожен тренер та кожна команда напрацьовує певні моменти. Ми чудово розуміли, як гратиме «Оболонь», яка і в попередніх матчах так само грала за рахунок вертикальних передач на нападників. Так вони грали і в інших матчах, так забивали у ворота «Руху» - після дальнього удару та вертикальної передачі. Ми це розуміли, але все одно десь боязно діяли наші центральні захисники, тому не все нам добре давалося. Мабуть, певною мірою відповідальність за результат і бажання перемогти трохи сковували нас, гравці трохи поспішали. Вважаю, що треба діяти холоднокровніше та спокійніше.

- Чи задоволені ви результатами, які команда продемонструвала у першій половині сезону?

- Ми почали з перемог, потім у нас був провал, і закінчили серією з чотирьох перемог. Якщо говорити про кінцівку – ми задоволені, що набрали максимум очок, якщо ж говорити взагалі – безумовно, ні, на певному етапі сезону ми провалилися. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер