«Динамо» – «Олександрія»: передматчевий експертний погляд

«Динамо» – «Олександрія»: передматчевий експертний погляд

- Як вважаєте, моральну рівновагу після втрати очок у матчі із «Зорею» динамівці вже собі повернули?

- Як відомо, не дуже вдала гра найкраще лікується наступною грою. Хлопці, які перебувають на провідних ролях, провели після цього два поєдинки за збірну, іноземці також виступали за свої національні команди. А ті, хто не був задіяний, провели товариський матч із чернігівською «Десною» на хорошому емоційному рівні. Вважаю, цей матч був дуже доречним, що й зазначив Сергій Ребров, сказавши, що ця зустріч була запланована, щоб привести до ладу ігрові кондиції. Тож, думаю, з психологічної точки зору має бути все гаразд. Хлопці розуміють, що це остання репетиція перед Лігою чемпіонів, тож гру з «Олександрією» потрібно провести по максимуму, з повною віддачею.

- Яке враження справляє «Олександрія» в нинішньому сезоні? Чи стежите за виступом цієї команди?

- Не можу сказати, що спеціально стежу саме за цим колективом. Безумовно, переглядаю доволі багато матчів, у тому числі й за участю «Олександрії». З одного боку, ця команда зірок із неба не хапає, але з іншого, саме від таких суперників найчастіше й можна очікувати якихось сюрпризів. Необхідно виключити цей ризик та дуже відповідально підійти до майбутньої гри. Іншого ставлення напередодні старту в Лізі чемпіонів і не може бути. Потрібна повна мобілізація та відчуття підвищеної відповідальності, щоб запобігти будь-яким несподіванкам та випадковостям.

- Кого, на ваш погляд, варто найбільше побоюватися у складі «Олександрії»? Чим сильна ця команда, чим відзначається?

- Напевно, суперник гратиме від оборони, з великою кількістю гравців у захисті. А позитивний момент, на який варто звернути увагу, це стандартні положення. Звичайно, ця інформація є й у тренерського штабу. За допомогою цього компонента команда може реально щось створити біля чужих воріт.

- «Олександрія» заслужено посідає 11-е місце, або її потенціал ще повністю не розкритий?

- Колектив не заявляв про грандіозні плани. Я думаю, 10-11 місце – це та позиція, яка задовольнить керівництво. Все ж таки потрібен час, щоб після першої ліги освоїтися у вищому дивізіоні.

- Чи не будуть думки про домашню гру з «Порту» в Лізі чемпіонів 16-го вересня заважати гравцям «Динамо» в підготовці?

- Ні, вважаю, саме навпаки – цей матч має допомогти, образно кажучи, знову прийти до спільного знаменника. Гравці національних збірних України, Хорватії, Португалії та інших, які повернуться до розпорядження Реброва, будуть у різному стані. А суботній матч допоможе відновити ігрові поєднання, щоб гравці знову відчули один одного. У цьому плані гра дуже важлива.

- Чи не важко буде переключатися з чемпіонату на Лігу чемпіонів та назад?

- Динамівці ж не новачки, це для них не перший подібний досвід. Переключатися доведеться ще й після матчів збірних. З одного боку, емоційно це важко, враховуючи, що поєдинок зі Словаччиною значив для збірної України, але з іншого боку, всі хлопці професіонали та мають уміти переключатися з інтересів збірних на клубні справи.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер