Набір до динамівської академії. Є з кого обирати!

Набір до динамівської академії. Є з кого обирати!

Цього року на навчання азам футболу зараховуються хлопці 2009 року народження й старші, конкурсний набір проводиться щосуботи та неділі о 10:00.

Про перші підсумки набору до ДЮФШ «Динамо» розповів її директор Олександр Іщенко.

– Перед початком набору нами були оприлюднені певні вимоги, щоб на перегляд хлопці приходили певною мірою підготовленими. У нас не турнір «Шкіряний м'яч», навіть у такому ранньому віці ми віддаємо перевагу більш рухливим та фізично підготовленим дітям. На жаль, сьогодні діти ведуть малорухливий спосіб життя. Якщо дитина розвинена, підготовлена та любить футбол, вона зараховується до групи й залишається в системі «Динамо».

– У попередні роки тренери скаржилися на малу кількість бажаючих займатися футболом. Як справи з цим зараз?

– Скажу, цього року до нас на перегляд кожні вихідні приходить у 2,5-3 рази більше хлопців. Обирати є з кого.

– Із чим пов'язуєте настільки значне збільшення бажаючих?

– Гадаю, чим у країні важче жити стає, тим більше людей тягнеться до футболу та спорту. Для футболу це відрадний факт, у нас просто паломництво хлопців 2009 року. Набір проводять досвідчені тренери – Сергій Величко, Юрій Ястребинський, Сергій Журавльов, один із найперспективніших наших тренерів Володимир Самборський та його помічник Андрій Башлай. Вважаю, в молодших групах у нас оптимальне поєднання досвіду й молодості, є всі підстави вважати, що набір буде проведено успішно.

– Окрім хлопців 2009 року народження, ДЮФШ проводить набір і старших за віком?

– Так, із 2009-го й до 2001-го року народження. У старших групах – 2000 та 1999 р.н. – селекція проводиться точечна, перспективних хлопців дивляться селекціонери та тренери, після чого приймаємо остаточне рішення.

– Скільки юних динамівців буде зараховано до наймолодшої групи?

– 2009 рік народження складатиметься з чотирьох команд по 16 гравців у кожній, можливо трохи більше. Зараз віддаємо перевагу якісному відбору, хлопці, окрім фізичних даних, мають любити футбол та бажати у нього грати. Лише таке поєднання може на виході дати результат. Після 13 років, при переході до Академії, залишається одна штатна команда з 23 гравців.

– Що із себе представляє перегляд?

– Хлопчика переглядаємо на рухливість, антропометричні дані. Якщо у нього підвищена вага, напевно, йому потрібно обрати інший вид спорту. Проводяться ігрові вправи – гра три на три або чотири на чотири. Ці три компоненти враховують тренери, приймаючи окремі рішення стосовно кожної дитини.

– У молодшій групі «Динамо» буде займатися близько 80 осіб. Що порадите іншим хлопцям, які з певних причин не пройшли відбір?

– У першу чергу, не засмучуватися та не опускати руки. Незалежно від прийнятого зараз рішення, у талановитої дитини завжди залишається шанс потрапити до «Динамо». Наші тренери та селекціонери дивляться безліч ігор та турнірів різного рівня, спілкуються з колегами. Обдарований не пройде повз нас. Наприклад, ми нещодавно в Київській області знайшли хлопця 2002 року народження. Нестандартний, забивний. Можливо, йому не вистачає технічних навичок, над цим і будуть працювати тренери, зате є багато інших плюсів. Також у ДЮФШ «Динамо» є філії в багатьох районах Києва та у Вишгороді. Селекція була, є й буде. Ми всім батькам кажемо, щоб їхні діти продовжували займатися футболом, а ми за ними будемо уважно спостерігати.

Зараз же запрошую всіх бажаючих стати юним динамівцем приходити на перегляд до ДЮФШ «Динамо» щосуботи та неділі о 10:00. Місце проведення – НТБ «Нивки», вулиця Салютна, 35. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті «Перша команда».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер