Олександр Іщенко: «У неділю відчуємо напругу дербі і побачимо змістовну гру»

Олександр Іщенко: «У неділю відчуємо напругу дербі і побачимо змістовну гру»

- Футбол завжди був передвісником чогось позитивного і світлого, виходу з кризи. У найважчі часи проведення матчів, Олімпійських ігор та інших спортивних заходів було показником того, що життя налагоджується. Історія знає багато таких прикладів. Тому на тлі того, що ми всі пережили протягом останніх двох з половиною місяців, найголовніше, що повернення футбольних матчів і відновлення чемпіонату України допоможе всім нам усвідомити, що ми сильніші, ми все подолаємо і переможемо. Це стосується не тільки команд, тренерів, керівників та уболівальників, а й кожної людини. Тож усе хороше у нас ще попереду.

- Футбол повертається з багатьма обмеженнями: матчі будуть проходити без глядачів, більшість з них відбудеться в одному місті - Києві, «Динамо» поступилося НСК «Олімпійський» для домашніх матчів «Шахтаря» і т.д. На вашу думку, ці обставини якось позначаться на футболі і матчах?

- Звісно, вони вплинуть. Відсутність глядачів створює враження, що ти знаходишся на товариській грі, а не офіційній. Мені здається, у наших умовах було б здорово застосувати для телеглядачів механізми, які використовуються в чемпіонаті Німеччини, який відновився раніше нашого: візуальне враження заповнених фанатських секторів, шумовий ефект, звуковий супровід при небезпечних моментах і т.д. Словом, вважаю, ці та інші можливості слід використовувати, щоб під час матчів не було чутно тільки футболістів і тренерів.

- «Динамо» вже провело два контрольні матчі проти «Руху» і «Олімпіка», судячи з них, в якому стані наша команда підходить до офіційних матчів?

- Звичайно, усі повинні розуміти, що за два тижні повернути колишні фізичні кондиції, які були у футболістів після зимових зборів у Туреччині, практично неможливо. Але усі знаходяться в рівних умовах. Стартуємо всі одночасно, а в якій формі перебувають команди, передбачити неможливо, та й, напевно, і не потрібно. Ніколи раніше ми не опинялися в таких умовах, тому цілком природно, що спрогнозувати, як буде, дуже складно. Повторюся, головне, що повернення футболу віщує те, що життя після карантину налагоджується, і все у нас буде добре.

- Напевно, не дивлячись на всі обставини, матчі «Динамо» і «Шахтаря» завжди принципові і цікаві. Чого особисто ви очікуєте від майбутнього протистояння?

- Я чекаю насамперед початку самого матчу. Не має значення, хто господарі - «Шахтар» чи «Динамо», у будь-якому випадку, це завжди дербі, це матч, який мотивує і футболістів, і вболівальників, і фахівців, тож у додатковій стимуляції або агітації потреби немає. Усі футболісти та тренери скучили за футболом, за офіційними матчами, як то кажуть, ноги вже самі біжать. Очікувати чогось особливого чи надприродного від гравців я б не став. Як я вже говорив, для мене, як і для мільйонів інших людей, найголовніший момент - коли пролунає стартовий свисток. Серце вже і так стукає прискорено, а ближче до матчу затремтить ще сильніше. У плані арбітражу побажав би головному судді Катерині Монзуль не звірятися так часто з системою VAR, а то скоро судитимуть роботи, і арбітри і зовсім не знадобляться.

- Чи велика, на вашу думку, вірогідність того, що у стартовому складі на матч із «Шахтарем» вийдуть ті ж гравці, що і на перший тайм матчу з «Олімпіком», чи будуть зміни і перестановки?

- Давайте не будемо гадати. Переконаний, що склад буде оптимальним, але яким саме, знає тільки головний тренер. Ми всі відчуємо напругу дербі і побачимо змістовність гри «Шахтар» - «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер